'Hij is voldoende hersteld en zal als voorzitter van de brandweerzone Gent Centrum een toespraak houden bij de opening van deze nieuwe brandweerpost', klinkt het.

De 64-jarige Daniël Termont (SP.A) moest begin juli onverwacht onder het mes na hartklachten. Hij onderging een zware overbruggingsoperatie en kreeg 3 maanden rust voorgeschreven, maar zal dus vroeger dan gepland het werk hervatten. Het herstel is ondertussen genoeg gevorderd om zijn functie bij officiële plechtigheden terug op te nemen.

'Op 7 september zal hij een toespraak geven, een eerste gastoptreden voordat hij op 11 september het werk volledig hervat', aldus zijn kabinet.

De laatste weken vertoonde Termont zich opnieuw in het publiek. Zo liet hij zich opmerken in het Ghelamco-stadion van voetbalploeg KAA Gent en woonde hij het huwelijk bij van schepen Christophe Peeters (Open Vld). Maar de behandelende artsen adviseerden hem om zijn functie niet te snel te hervatten.

Termont kreeg 2 jaar geleden ook te kampen met gezondheidsproblemen. Toen werd bij de Gentse burgemeester darmkanker vastgesteld, maar er waren geen tekenen van uitzaaiing en na een chemokuur werd hij eind 2015 volledig genezen verklaard.

'Hij is voldoende hersteld en zal als voorzitter van de brandweerzone Gent Centrum een toespraak houden bij de opening van deze nieuwe brandweerpost', klinkt het.De 64-jarige Daniël Termont (SP.A) moest begin juli onverwacht onder het mes na hartklachten. Hij onderging een zware overbruggingsoperatie en kreeg 3 maanden rust voorgeschreven, maar zal dus vroeger dan gepland het werk hervatten. Het herstel is ondertussen genoeg gevorderd om zijn functie bij officiële plechtigheden terug op te nemen.'Op 7 september zal hij een toespraak geven, een eerste gastoptreden voordat hij op 11 september het werk volledig hervat', aldus zijn kabinet.De laatste weken vertoonde Termont zich opnieuw in het publiek. Zo liet hij zich opmerken in het Ghelamco-stadion van voetbalploeg KAA Gent en woonde hij het huwelijk bij van schepen Christophe Peeters (Open Vld). Maar de behandelende artsen adviseerden hem om zijn functie niet te snel te hervatten.Termont kreeg 2 jaar geleden ook te kampen met gezondheidsproblemen. Toen werd bij de Gentse burgemeester darmkanker vastgesteld, maar er waren geen tekenen van uitzaaiing en na een chemokuur werd hij eind 2015 volledig genezen verklaard.