Telenet stapt naar het Brusselse hof van beroep tegen de beslissing van de Belgische mediaregulatoren om de kabelmarkt open te stellen voor alternatieve operatoren.

De beslissing is geen verrassing. Maandagavond had Telenet al laten weten dat de kans groot was dat het juridische stappen zou ondernemen.

Het bedrijf uit Mechelen is van mening dat met "pertinente opmerkingen van Europa geen of zeer minimaal rekening is gehouden" en stapt daarom naar het Brusselse hof van beroep. Maandagavond liet de Waalse kabeloperator VOO al weten een geding te zullen aanspannen.

In het persbericht over hun beslissing stelden de Belgische regulatoren dat met de opmerkingen van de Europese Commissie rekening is gehouden bij de wijziging van de besluiten. Ook opende de Commissie geen bijkomend onderzoek dat tot een veto kan leiden. (Belga)

Telenet stapt naar het Brusselse hof van beroep tegen de beslissing van de Belgische mediaregulatoren om de kabelmarkt open te stellen voor alternatieve operatoren. De beslissing is geen verrassing. Maandagavond had Telenet al laten weten dat de kans groot was dat het juridische stappen zou ondernemen. Het bedrijf uit Mechelen is van mening dat met "pertinente opmerkingen van Europa geen of zeer minimaal rekening is gehouden" en stapt daarom naar het Brusselse hof van beroep. Maandagavond liet de Waalse kabeloperator VOO al weten een geding te zullen aanspannen. In het persbericht over hun beslissing stelden de Belgische regulatoren dat met de opmerkingen van de Europese Commissie rekening is gehouden bij de wijziging van de besluiten. Ook opende de Commissie geen bijkomend onderzoek dat tot een veto kan leiden. (Belga)