Ook de voorbije dagen waren er al tekorten bij de luchtverkeersleiding in ons land. Dit zorgde voor zware vertragingen van het vliegverkeer. Vrijdagnacht ging het hele Belgische luchtruim zelfs enkele uren dicht.

Njet

De liberale en christelijke vakbond hebben een stakingsaanzegging lopen uit onvrede met de arbeidsomstandigheden bij Skeyes. De directie belooft een aantal maatregelen en sloot daarover vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar de voorstellen stuitten op een njet bij het christelijke ACV. Die kondigde voor maandag nieuwe acties aan.

Een verklaring voor het personeelstekort van zaterdagavond in de verkeerstoren in Luik werd niet gegeven. In het verleden wezen directie en bonden elkaar met de vinger: de directie had het over stakingsacties, terwijl het volgens de bonden ging om zieken.

Vracht

Het tijdelijk sluiten van de luchthaven van Luik zal waarschijnlijk geen impact hebben op het reizigersverkeer: volgens de website van Liege Airport vinden er tussen 19 uur en 22 geen passagiersvluchten plaats. De luchthaven is wel een belangrijke vrachtluchthaven.

Op Brussels Airport lijkt de situatie intussen genormaliseerd, er zijn zaterdagvoormiddag enkel nog wat lichte vertragingen te zien.

Ook de voorbije dagen waren er al tekorten bij de luchtverkeersleiding in ons land. Dit zorgde voor zware vertragingen van het vliegverkeer. Vrijdagnacht ging het hele Belgische luchtruim zelfs enkele uren dicht. De liberale en christelijke vakbond hebben een stakingsaanzegging lopen uit onvrede met de arbeidsomstandigheden bij Skeyes. De directie belooft een aantal maatregelen en sloot daarover vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar de voorstellen stuitten op een njet bij het christelijke ACV. Die kondigde voor maandag nieuwe acties aan. Een verklaring voor het personeelstekort van zaterdagavond in de verkeerstoren in Luik werd niet gegeven. In het verleden wezen directie en bonden elkaar met de vinger: de directie had het over stakingsacties, terwijl het volgens de bonden ging om zieken. Het tijdelijk sluiten van de luchthaven van Luik zal waarschijnlijk geen impact hebben op het reizigersverkeer: volgens de website van Liege Airport vinden er tussen 19 uur en 22 geen passagiersvluchten plaats. De luchthaven is wel een belangrijke vrachtluchthaven. Op Brussels Airport lijkt de situatie intussen genormaliseerd, er zijn zaterdagvoormiddag enkel nog wat lichte vertragingen te zien.