Tegenstanders van Francken organiseren zaterdag protestactie in Brussel

29/12/17 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:28

Bron: Belga

De protestactie, van hoofdzakelijk Franstalige organisaties, wordt aangekondigd onder de titel 'Soyons + que 10'.

Tegenstanders van Francken organiseren zaterdag protestactie in Brussel

Voor de actie om Theo Francken te steunen daagden hooguit tien mensen op © Belga Image

Voor het centraal station in Brussel wordt zaterdag om 11 uur een protestactie georganiseerd door de tegenstanders van het asielbeleid van Theo Francken (N-VA). De organisatoren, die het evenement hebben aangekondigd op Facebook, eisen het ontslag van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

De actie is een initiatief van negen hoofdzakelijk Franstalige organisaties, die zich bezighouden met immigratie en de strijd tegen racisme. De protestactie wordt aangekondigd onder de titel 'Soyons + que 10!' (wees met meer dan tien).

Daarmee wordt verwezen naar een betoging die woensdag aan hetzelfde Brusselse station georganiseerd werd om Francken te steunen. Voor die actie zijn hoogstens tien mensen opgedaagd.

De organisatoren willen Francken naar eigen zeggen 'een bevel sturen om uit de regering te stappen binnen de 15 dagen'. 'Hij kan asiel aanvragen in Soedan als hij wil', klinkt het nog.

Vrijdag rond 17.15 uur hadden ongeveer 725 mensen op Facebook aangegeven dat ze zullen deelnemen aan de protestactie. Maar vermoedelijk zullen ze niet allemaal aanwezig zijn.

Theo Francken ligt al ruim een week onder vuur, als gevolg van de berichten over teruggestuurde Soedanezen die bij aankomst in eigen land gefolterd werden

Onze partners