Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In 2020 liggen zo al 1,7 miljard euro aan nieuwe uitgaven vast voor de taxshift. Zo moet de volgende regering een jaar nadat ze is verkozen al 700 miljoen euro incalculeren om de werkgeversbijdragen van 33 naar 25 procent te verlagen.

Voor maatregelen die de koopkracht moeten aanzwengelen - zoals de 100 euro extra nettoloon per maand - is er in 2020 al een inspanning van 850 miljoen.

Tot slot zijn er nog 150 miljoen euro aan maatregelen voor zelfstandigen.

Hoe dat gefinancierd zal worden, is nog onduidelijk. Want de regering-Michel heeft voor de volgende regering nog maar 538 miljoen aan nieuwe inkomsten voorzien. Die moeten vooral uit accijnzen op tabak, alcohol en suikerrijke dranken komen, naast besparingen op de overheid zelf. Maar dan nog blijft er een gat over van bijna 1,2 miljard. (Belga/JH)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.In 2020 liggen zo al 1,7 miljard euro aan nieuwe uitgaven vast voor de taxshift. Zo moet de volgende regering een jaar nadat ze is verkozen al 700 miljoen euro incalculeren om de werkgeversbijdragen van 33 naar 25 procent te verlagen. Voor maatregelen die de koopkracht moeten aanzwengelen - zoals de 100 euro extra nettoloon per maand - is er in 2020 al een inspanning van 850 miljoen. Tot slot zijn er nog 150 miljoen euro aan maatregelen voor zelfstandigen. Hoe dat gefinancierd zal worden, is nog onduidelijk. Want de regering-Michel heeft voor de volgende regering nog maar 538 miljoen aan nieuwe inkomsten voorzien. Die moeten vooral uit accijnzen op tabak, alcohol en suikerrijke dranken komen, naast besparingen op de overheid zelf. Maar dan nog blijft er een gat over van bijna 1,2 miljard. (Belga/JH)