De taxichauffeur die dinsdagavond op Brussels Airport een agent van de federale politie omverreed en twee kilometer lang meesleepte op de motorkap van zijn wagen, is aangehouden en in verdenking gesteld voor poging tot doodslag.

Dat meldt het Brusselse parket.

Schietpartij

Het incident deed zich dinsdag kort na 19 uur voor. De taxichauffeur uit Brussel had net een klant opgepikt aan de luchthaven, hoewel hij daar geen vergunning voor had.

De agent probeerde de wagen proberen tegen te houden, maar de taxichauffeur reed op de agent in en die kwam op de motorkap terecht. Daar klampte hij zich aan vast terwijl hij twee schoten afvuurde in het dashboard van de wagen.

Pas twee kilometer verder, op de A201, stopte de taxichauffeur op aandringen van zijn klant. Daar kwam het nog tot een handgemeen met de agent, waarbij een schot werd gelost. Dat schampte af op de schouder van de taxichauffeur. De man werd overmeesterd en in het ziekenhuis verzorgd.

Nadien werd de taxichauffeur opgepakt. Woensdagavond plaatste de onderzoeksrechter de man onder aanhoudingsmandaat en in verdenking voor poging doodslag. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag voor de raadkamer moeten verschijnen. (Belga/KVDA)

De taxichauffeur die dinsdagavond op Brussels Airport een agent van de federale politie omverreed en twee kilometer lang meesleepte op de motorkap van zijn wagen, is aangehouden en in verdenking gesteld voor poging tot doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. Schietpartij Het incident deed zich dinsdag kort na 19 uur voor. De taxichauffeur uit Brussel had net een klant opgepikt aan de luchthaven, hoewel hij daar geen vergunning voor had. De agent probeerde de wagen proberen tegen te houden, maar de taxichauffeur reed op de agent in en die kwam op de motorkap terecht. Daar klampte hij zich aan vast terwijl hij twee schoten afvuurde in het dashboard van de wagen. Pas twee kilometer verder, op de A201, stopte de taxichauffeur op aandringen van zijn klant. Daar kwam het nog tot een handgemeen met de agent, waarbij een schot werd gelost. Dat schampte af op de schouder van de taxichauffeur. De man werd overmeesterd en in het ziekenhuis verzorgd. Nadien werd de taxichauffeur opgepakt. Woensdagavond plaatste de onderzoeksrechter de man onder aanhoudingsmandaat en in verdenking voor poging doodslag. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid aanstaande maandag voor de raadkamer moeten verschijnen. (Belga/KVDA)