Federaal staatssecretaris Melchior Wathelet werkte recent een wijziging van het verkeersreglement uit en wachtte op de adviezen van de gewesten.

Vlaanderen heeft daarop nu een positief advies gegeven, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.

De Vlaamse regering was al langer vragende partij dat naast de hulpdiensten ook bepaalde andere diensten, zoals takelwagens, bij ongevallen gebruik zouden mogen maken van de pechstrook. Op die manier zouden ongevallen een pak sneller kunnen afgehandeld worden en zou de verkeershinder beperkt kunnen worden.

De takel- en andere diensten zullen ze wel oranjegele knipperlichten moeten gebruiken als ze op de pechstrook rijden.

Vlaams minister Crevits hoopt dat de federale wijziging van het verkeersreglement nu snel in het Staatsblad zal verschijnen. (Belga/TE)

Federaal staatssecretaris Melchior Wathelet werkte recent een wijziging van het verkeersreglement uit en wachtte op de adviezen van de gewesten. Vlaanderen heeft daarop nu een positief advies gegeven, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. De Vlaamse regering was al langer vragende partij dat naast de hulpdiensten ook bepaalde andere diensten, zoals takelwagens, bij ongevallen gebruik zouden mogen maken van de pechstrook. Op die manier zouden ongevallen een pak sneller kunnen afgehandeld worden en zou de verkeershinder beperkt kunnen worden.De takel- en andere diensten zullen ze wel oranjegele knipperlichten moeten gebruiken als ze op de pechstrook rijden. Vlaams minister Crevits hoopt dat de federale wijziging van het verkeersreglement nu snel in het Staatsblad zal verschijnen. (Belga/TE)