Burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA) reageert zeer verontwaardigd op het nieuws dat er een Vlaamse Syriëstrijder is teruggekeerd naar zijn gemeente en meteen is opgepakt. "Ik had gedacht dat de diensten van minister Joëlle Milquet (CDH) toch minstens de lokale politie zouden inlichten van zulke feiten." Het nieuws over de arrestatie stond in Het Nieuwsblad. De N-VA zal minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet over deze zaak in het parlement interpelleren.

De krant schreef dat het gerecht in alle stilte Elias Taketloune (23) had aangehouden. De rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien.

Taketloune was helemaal niet van plan om na vijf maanden vechten terug te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept.

'Minister had toch beloofd burgemeesters op hoogte te houden?'

"Ik had gedacht dat de diensten van minister Milquet toch minstens de lokale politie zouden inlichten van zulke feiten. Van mijn collega uit Antwerpen weet ik trouwens dat de minister dit beloofd heeft aan de burgemeesters van de steden die zij ontving voor overleg over de kwestie Syrië en de nood aan de-radicalisering. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de Willebroekenaren, maar ik weet helemaal niet wat de betrokken persoon heeft uitgericht in Syrië en of er enige risico bestaat voor de veiligheid. Dit is onaanvaardbaar", zegt Bevers.

'WIe oorlogsmisdaden begaat, moet streng vervolgd worden'

De N-VA gaat minister Milquet over de zaak interpelleren in het parlement. De partij eist in een mededeling dat alle terugkeerders uit Syrië worden opgepakt voor grondige ondervraging. "Wie zich schuldig zou gemaakt hebben aan oorlogsmisdaden kan niet zomaar terug toegelaten worden en moet streng vervolgd worden."

Burgemeester van Willebroek Eddy Bevers (N-VA) reageert zeer verontwaardigd op het nieuws dat er een Vlaamse Syriëstrijder is teruggekeerd naar zijn gemeente en meteen is opgepakt. "Ik had gedacht dat de diensten van minister Joëlle Milquet (CDH) toch minstens de lokale politie zouden inlichten van zulke feiten." Het nieuws over de arrestatie stond in Het Nieuwsblad. De N-VA zal minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet over deze zaak in het parlement interpelleren. De krant schreef dat het gerecht in alle stilte Elias Taketloune (23) had aangehouden. De rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien. Taketloune was helemaal niet van plan om na vijf maanden vechten terug te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept. 'Minister had toch beloofd burgemeesters op hoogte te houden?'"Ik had gedacht dat de diensten van minister Milquet toch minstens de lokale politie zouden inlichten van zulke feiten. Van mijn collega uit Antwerpen weet ik trouwens dat de minister dit beloofd heeft aan de burgemeesters van de steden die zij ontving voor overleg over de kwestie Syrië en de nood aan de-radicalisering. Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van de Willebroekenaren, maar ik weet helemaal niet wat de betrokken persoon heeft uitgericht in Syrië en of er enige risico bestaat voor de veiligheid. Dit is onaanvaardbaar", zegt Bevers. 'WIe oorlogsmisdaden begaat, moet streng vervolgd worden'De N-VA gaat minister Milquet over de zaak interpelleren in het parlement. De partij eist in een mededeling dat alle terugkeerders uit Syrië worden opgepakt voor grondige ondervraging. "Wie zich schuldig zou gemaakt hebben aan oorlogsmisdaden kan niet zomaar terug toegelaten worden en moet streng vervolgd worden."