De vermoedelijke Syriëstrijder Jejoen Bontinck is opnieuw op vrije voeten. De onderzoeksrechter besliste om hem onder zeer strikte voorwaarden vrij te laten. Dat vernam Belga van het federale parket.

"Aangezien het om een beslissing van de onderzoeksrechter gaat, kunnen wij daar ook geen beroep tegen aantekenen", zegt woordvoerster Lieve Pellens. Wat de voorwaarden precies inhouden, wil ze liever niet kwijt.

Sharia4Belgium

De 18-jarige was op 22 februari naar Syrië getrokken. Vader Dimitri Bontinck beschuldigde aanvankelijk de extreme moslimvereniging Sharia4Belgium ervan dat ze zijn zoon daartoe had aangezet. Hij vreesde dat de jongen er tegen het regime van president Assad aan het strijden was en reisde tot twee maal toe naar Syrië om hem te gaan zoeken.

Terug in België werd hij opgepakt door de politie toen hij samen met zijn vader een bezoekje bracht aan zijn moeder. (Belga/AVE)

De vermoedelijke Syriëstrijder Jejoen Bontinck is opnieuw op vrije voeten. De onderzoeksrechter besliste om hem onder zeer strikte voorwaarden vrij te laten. Dat vernam Belga van het federale parket. "Aangezien het om een beslissing van de onderzoeksrechter gaat, kunnen wij daar ook geen beroep tegen aantekenen", zegt woordvoerster Lieve Pellens. Wat de voorwaarden precies inhouden, wil ze liever niet kwijt. De 18-jarige was op 22 februari naar Syrië getrokken. Vader Dimitri Bontinck beschuldigde aanvankelijk de extreme moslimvereniging Sharia4Belgium ervan dat ze zijn zoon daartoe had aangezet. Hij vreesde dat de jongen er tegen het regime van president Assad aan het strijden was en reisde tot twee maal toe naar Syrië om hem te gaan zoeken.Terug in België werd hij opgepakt door de politie toen hij samen met zijn vader een bezoekje bracht aan zijn moeder. (Belga/AVE)