Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en wordt door een goede bron aan Belga bevestigd.

De man in kwestie zou niet via de Mechelse N-VA'er Melikan Kucam naar België gekomen zijn, maar zou op een lijst van een andere tussenpersoon gestaan hebben: de Syrische priester Dibo Habbabé. Bij een normale procedure 'met voldoende screening', luidt het vandaag, zou hij wellicht nooit een visum gekregen hebben.

Het zal volgens de bron die Belga contacteerde ook moeilijk zijn om hem uit te sluiten voor asiel, 'nu hij binnen is'.

Gisteren heeft de opvolgster van Theo Francken, minister Maggie De Block (Open Vld), in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken de resultaten toegelicht van het onderzoek naar de collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen, zoals onder Francken gebeurde. Ze sprak van een systeem dat 'gedoemd is om tot problemen te leiden'.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag en wordt door een goede bron aan Belga bevestigd.De man in kwestie zou niet via de Mechelse N-VA'er Melikan Kucam naar België gekomen zijn, maar zou op een lijst van een andere tussenpersoon gestaan hebben: de Syrische priester Dibo Habbabé. Bij een normale procedure 'met voldoende screening', luidt het vandaag, zou hij wellicht nooit een visum gekregen hebben. Het zal volgens de bron die Belga contacteerde ook moeilijk zijn om hem uit te sluiten voor asiel, 'nu hij binnen is'. Gisteren heeft de opvolgster van Theo Francken, minister Maggie De Block (Open Vld), in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken de resultaten toegelicht van het onderzoek naar de collectieve toekenning van humanitaire visa via tussenpersonen, zoals onder Francken gebeurde. Ze sprak van een systeem dat 'gedoemd is om tot problemen te leiden'.