Dat meldde de krant De Standaard op zijn website. Ook de kranten van Sudpresse, Le Soir en De Morgen schrijven over het communicatieverbod.

"Franse procureurs citeren letterlijk uit verhoren van mijn cliënt, maar ik mag geen interviews geven zonder toestemming: dat is toch totaal inconsequent", hekelt Mary.

Hij moet telkens naar de stafhouder bellen, vooraleer hij mag antwoorden op vragen van de pers. "Dat ik niets mag zeggen over mijn cliënt, Salah Abdeslam, is nu wel duidelijk. Men wil mij het zwijgen opleggen wat dat betreft."

Voor de advocaat is het onaanvaardbaar dat hij niemand te woord kan staan wanneer Salah Abdeslam donderdag voor de raadkamer wordt geleid. "Als ik dan toch niets mag zeggen over Abdeslam, dan moet mijn stafhouder het maar zelf komen oplossen. Dan moet zij de 100 journalisten die staan te wachten maar van antwoord dienen. Dan moet zij de duizenden aanvallen die ik stilzwijgend moet incasseren komen pareren. Zij moet haar verantwoordelijkheid opnemen en mij verdedigen als ik moet zwijgen. Als dat niet gebeurt, zijn we de tijd van de dictatuur nabij." (Belga/JH)

Dat meldde de krant De Standaard op zijn website. Ook de kranten van Sudpresse, Le Soir en De Morgen schrijven over het communicatieverbod."Franse procureurs citeren letterlijk uit verhoren van mijn cliënt, maar ik mag geen interviews geven zonder toestemming: dat is toch totaal inconsequent", hekelt Mary. Hij moet telkens naar de stafhouder bellen, vooraleer hij mag antwoorden op vragen van de pers. "Dat ik niets mag zeggen over mijn cliënt, Salah Abdeslam, is nu wel duidelijk. Men wil mij het zwijgen opleggen wat dat betreft." Voor de advocaat is het onaanvaardbaar dat hij niemand te woord kan staan wanneer Salah Abdeslam donderdag voor de raadkamer wordt geleid. "Als ik dan toch niets mag zeggen over Abdeslam, dan moet mijn stafhouder het maar zelf komen oplossen. Dan moet zij de 100 journalisten die staan te wachten maar van antwoord dienen. Dan moet zij de duizenden aanvallen die ik stilzwijgend moet incasseren komen pareren. Zij moet haar verantwoordelijkheid opnemen en mij verdedigen als ik moet zwijgen. Als dat niet gebeurt, zijn we de tijd van de dictatuur nabij." (Belga/JH)