De directieraad van het Vlaams Parlement besliste Gatz een uittredingsvergoeding toe te kennen omdat zijn aanvraag volkomen overeenstemt met het reglement, schrijft De Standaard. Hij heeft recht op een uittredingsvergoeding van 34 maanden of zowat 300.000 euro, ook als hij zelf ontslag neemt en meteen een andere job heeft.

Recht

Gatz diende tien jaar geleden zelf voorstellen in om de uittredingsvergoeding te verminderen tot één jaar. "Ik bepleit al tien jaar een wijziging, maar als de regels nog altijd zijn wat ze zijn, en ik nu recht heb op die uitkering, vind ik dat ik dat recht mag uitoefenen", reageert hij.

Gatz was zeventien jaar parlementslid. Hij nam onlangs ontslag om directeur te worden bij de Unie van Belgische Brouwers.

Er is al vaker heisa geweest over de uittredingsvergoedingen van parlementairen. (Belga/TE)

De directieraad van het Vlaams Parlement besliste Gatz een uittredingsvergoeding toe te kennen omdat zijn aanvraag volkomen overeenstemt met het reglement, schrijft De Standaard. Hij heeft recht op een uittredingsvergoeding van 34 maanden of zowat 300.000 euro, ook als hij zelf ontslag neemt en meteen een andere job heeft. Recht Gatz diende tien jaar geleden zelf voorstellen in om de uittredingsvergoeding te verminderen tot één jaar. "Ik bepleit al tien jaar een wijziging, maar als de regels nog altijd zijn wat ze zijn, en ik nu recht heb op die uitkering, vind ik dat ik dat recht mag uitoefenen", reageert hij. Gatz was zeventien jaar parlementslid. Hij nam onlangs ontslag om directeur te worden bij de Unie van Belgische Brouwers. Er is al vaker heisa geweest over de uittredingsvergoedingen van parlementairen. (Belga/TE)