De 'Superflik' kwam ongedeerd uit het ongeval, maar bleek na controle wel positief te blazen. En dat brengt De Smet opnieuw in een lastige situatie. Het Gentse parket heeft een onderzoek naar de hoofdcommissaris bevolen, en ook Gents burgemeester Daniël Termont en de minister van Binnenlandse Zaken vragen een tuchtonderzoek naar De Smet.

0,36 promille

De Smet veroorzaakte een ongeval met een dienstwagen van de Gentse politie. Hij reed een personenwagen met drie inzittenden aan. Zij raakten allemaal lichtgewond. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval nog.

Parketwoordvoerder An Schoonjans bevestigt dat De Smet positief blies. "Hij was licht geïntoxiceerd. Zijn rijbewijs werd enkele uren ingetrokken." De ademtest gaf als resultaat 0,36 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Vanaf 0,35 milligram geldt het rijverbod van zes uur.

Eerder al in opspraak

Burgemeester Termont onthoudt zich voorlopig van commentaar. De Smet zelf reageerde wel al. Bij een link naar het artikel plaatste hij op Twitter de commentaar "Tja... Shit happens :-( Mijn oprechte verontschuldigingen aan iedereen."

De Gentse 'Superflik' kwam eerder al in opspraak in een zaak rond de vermeende schending van zijn beroepsgeheim. Hij werd in december door het Gentse hof van beroep hiervoor nog vrijgesproken. Tijdens het toenmalig onderzoek liep ook een tuchtprocedure, maar De Smet werd nooit gestraft. (Belga/EA)

De 'Superflik' kwam ongedeerd uit het ongeval, maar bleek na controle wel positief te blazen. En dat brengt De Smet opnieuw in een lastige situatie. Het Gentse parket heeft een onderzoek naar de hoofdcommissaris bevolen, en ook Gents burgemeester Daniël Termont en de minister van Binnenlandse Zaken vragen een tuchtonderzoek naar De Smet. 0,36 promille De Smet veroorzaakte een ongeval met een dienstwagen van de Gentse politie. Hij reed een personenwagen met drie inzittenden aan. Zij raakten allemaal lichtgewond. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeval nog. Parketwoordvoerder An Schoonjans bevestigt dat De Smet positief blies. "Hij was licht geïntoxiceerd. Zijn rijbewijs werd enkele uren ingetrokken." De ademtest gaf als resultaat 0,36 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Vanaf 0,35 milligram geldt het rijverbod van zes uur. Eerder al in opspraak Burgemeester Termont onthoudt zich voorlopig van commentaar. De Smet zelf reageerde wel al. Bij een link naar het artikel plaatste hij op Twitter de commentaar "Tja... Shit happens :-( Mijn oprechte verontschuldigingen aan iedereen." De Gentse 'Superflik' kwam eerder al in opspraak in een zaak rond de vermeende schending van zijn beroepsgeheim. Hij werd in december door het Gentse hof van beroep hiervoor nog vrijgesproken. Tijdens het toenmalig onderzoek liep ook een tuchtprocedure, maar De Smet werd nooit gestraft. (Belga/EA)