Daags nadat staatssecretaris Maggie De Block haar draaiboek voor de winteropvang heeft voorgesteld, heeft de Inspectie van Financiën de uitbetaling van de subsidies voor de daklozenopvang in vijf grote steden al geblokkeerd. Het gaat om in totaal 250.000 euro die bedoeld is om personeel en lokalen te betalen om daklozen bij de ergste vrieskou op te vangen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

"Dinsdag hebben de OCMW's van de vijf grootste steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi) te horen gekregen dat de beloofde subsidies voor de organisatie van de daklozenopvang van de federale regering werden geblokkeerd door de Inspectie van Financiën. Het gaat om 50.000 euro per stad, of 250.000 euro in totaal.

Daardoor komt de winteropvang alweer in het gedrang, want die OCMW's hebben dat geld nodig om extra personeel en lokalen te betalen", zegt kamerlid Wouter De Vriendt (Groen).

Staatssecretaris Maggie De Block bevestigt het probleem aan Het Laatste Nieuws. Ze zegt het zo snel mogelijk te willen oplossen. "We onderzoeken de kwestie en doen alles wat we kunnen om de subsidies voor de winteropvang zo snel mogelijk te kunnen uitbetalen aan de OCMW's van de vijf grote steden", zegt de woordvoerster van De Block. "We begrijpen dat 50.000 euro voor de steden niet weinig geld is en dat ze dat geld nodig hebben."

Waarom de Inspectie van Financiën de uitbetaling van de subsidies heeft geblokkeerd, kon het kabinet-De Block niet zeggen. (Belga/INM)

Daags nadat staatssecretaris Maggie De Block haar draaiboek voor de winteropvang heeft voorgesteld, heeft de Inspectie van Financiën de uitbetaling van de subsidies voor de daklozenopvang in vijf grote steden al geblokkeerd. Het gaat om in totaal 250.000 euro die bedoeld is om personeel en lokalen te betalen om daklozen bij de ergste vrieskou op te vangen, zo meldt Het Laatste Nieuws. "Dinsdag hebben de OCMW's van de vijf grootste steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Charleroi) te horen gekregen dat de beloofde subsidies voor de organisatie van de daklozenopvang van de federale regering werden geblokkeerd door de Inspectie van Financiën. Het gaat om 50.000 euro per stad, of 250.000 euro in totaal. Daardoor komt de winteropvang alweer in het gedrang, want die OCMW's hebben dat geld nodig om extra personeel en lokalen te betalen", zegt kamerlid Wouter De Vriendt (Groen). Staatssecretaris Maggie De Block bevestigt het probleem aan Het Laatste Nieuws. Ze zegt het zo snel mogelijk te willen oplossen. "We onderzoeken de kwestie en doen alles wat we kunnen om de subsidies voor de winteropvang zo snel mogelijk te kunnen uitbetalen aan de OCMW's van de vijf grote steden", zegt de woordvoerster van De Block. "We begrijpen dat 50.000 euro voor de steden niet weinig geld is en dat ze dat geld nodig hebben." Waarom de Inspectie van Financiën de uitbetaling van de subsidies heeft geblokkeerd, kon het kabinet-De Block niet zeggen. (Belga/INM)