De K.U.Leuven heeft twee studenten van de faculteit chemie definitief weggestuurd. Het tweetal - een master- en doctoraatsstudent - had enkele maanden terug in een universiteitslabo hallucinerende en stimulerende middelen in zeer kleine hoeveelheden aangemaakt voor eigen gebruik.

"Beiden hadden bij de aanmaak van deze synthetische drug stoffen en instrumenten uit het labo gebruikt. Aan zoiets tillen wij zeer zwaar. Nadat het gerecht ons in juli op de hoogte bracht van de feiten werd de tuchtprocedure opgestart. Er wordt hierbij een tuchtcommissie samengesteld waarbij de betrokkenen zich konden laten verdedigen door een advocaat", aldus vice-rector studentenaangelegenheden Tine Baelmans.

Twitter De uiteindelijke sanctie die uitgesproken werd door de academische raad van de K.U.Leuven - met name definitieve wegzending van de universiteit - is de zwaarst mogelijke sanctie die in de reglementering van de Leuvense alma mater voorzien is. "Een van beide studenten heeft inmiddels beroep aangetekend. Dat wordt behandeld volgens de interne beroepsprocedure", aldus Baelmans.

De beslissing van de academische raad dateert al van september. Dat de feiten nu pas bekend raakten, is volgens Baelmans het gevolg van een twitterbericht. (Belga/TE)

De K.U.Leuven heeft twee studenten van de faculteit chemie definitief weggestuurd. Het tweetal - een master- en doctoraatsstudent - had enkele maanden terug in een universiteitslabo hallucinerende en stimulerende middelen in zeer kleine hoeveelheden aangemaakt voor eigen gebruik. "Beiden hadden bij de aanmaak van deze synthetische drug stoffen en instrumenten uit het labo gebruikt. Aan zoiets tillen wij zeer zwaar. Nadat het gerecht ons in juli op de hoogte bracht van de feiten werd de tuchtprocedure opgestart. Er wordt hierbij een tuchtcommissie samengesteld waarbij de betrokkenen zich konden laten verdedigen door een advocaat", aldus vice-rector studentenaangelegenheden Tine Baelmans. Twitter De uiteindelijke sanctie die uitgesproken werd door de academische raad van de K.U.Leuven - met name definitieve wegzending van de universiteit - is de zwaarst mogelijke sanctie die in de reglementering van de Leuvense alma mater voorzien is. "Een van beide studenten heeft inmiddels beroep aangetekend. Dat wordt behandeld volgens de interne beroepsprocedure", aldus Baelmans. De beslissing van de academische raad dateert al van september. Dat de feiten nu pas bekend raakten, is volgens Baelmans het gevolg van een twitterbericht. (Belga/TE)