Spoorbeheerder Infrabel gaat een miljoen euro investeren in struikelmatten. 'We willen de matten op 100 overwegen in België plaatsen', zegt woordvoerder Thomas Baeken.Vanaf 2015 worden de eerste overwegen ermee uitgerust. Zo schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.

In 2013 heeft de spoorwegpolitie 1.100 mensen van het spoor moeten halen. Ze waren er aan het spelen, wilden een binnenweg nemen of waren verdwaald. Door spoorlopers stonden treinen dat jaar meer dan 1.000 uur stil. De grote investering in de maatregel moet dat verhelpen.

In het Waals-Brabantse Waver werd al een proefproject opgestart. Dat blijkt een schot in de roos. De matten zijn er zes maanden getest en het aantal spoorlopers is er gedaald van 307 naar 66.

Struikelmatten zijn uitgerust met erg harde, rubberen kegels die het onmogelijk maken om over de sporen te lopen. (Belga/WB)

Spoorbeheerder Infrabel gaat een miljoen euro investeren in struikelmatten. 'We willen de matten op 100 overwegen in België plaatsen', zegt woordvoerder Thomas Baeken.Vanaf 2015 worden de eerste overwegen ermee uitgerust. Zo schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.In 2013 heeft de spoorwegpolitie 1.100 mensen van het spoor moeten halen. Ze waren er aan het spelen, wilden een binnenweg nemen of waren verdwaald. Door spoorlopers stonden treinen dat jaar meer dan 1.000 uur stil. De grote investering in de maatregel moet dat verhelpen.In het Waals-Brabantse Waver werd al een proefproject opgestart. Dat blijkt een schot in de roos. De matten zijn er zes maanden getest en het aantal spoorlopers is er gedaald van 307 naar 66.Struikelmatten zijn uitgerust met erg harde, rubberen kegels die het onmogelijk maken om over de sporen te lopen. (Belga/WB)