Dat meldt De Standaard. De Tijd stelt dat minister Marghem in haar antwoorden niet verder raakt dan wat geïmproviseer.

Begin februari bezorgde de Europees Commissie België een reeks kritische vragen over de verlenging van de kerncentrales Doel 1 en 2 en Tihange 1. De Commissie wil weten of de verlenging geen illegale staatssteun inhoudt. Volgens De Standaard veegt Marghem in haar antwoord alle argumenten daarvoor van tafel. Tegelijk waarschuwt ze dat zelfs na de heropening van de scheurtjescentrales Doel 3 en Tihange 2 de bevoorrading met elektriciteit niet gegarandeerd is, onder meer omdat de elektriciteitsinvoer onder druk staat. Ze roept ook de lange geschiedenis van pannes en incidenten in Belgische elektriciteitscentrales in om verlenging van de twee oudste kerncentrales te motiveren.

'Geen analyse'

Volgens De Tijd blijkt uit Marghems antwoorden dat er aan de beslissing om de kerncentrales langer open te houden geen grondige analyse is voorafgegaan, en kan ze evenmin antwoorden op de vraag naar de impact van de verlenging op de energiemarkt in ons land. Ook op de vraag naar hoe ze de nucleaire rente heeft bepaald, moet ze het antwoord schuldig blijven.

(Belga/RR)

Dat meldt De Standaard. De Tijd stelt dat minister Marghem in haar antwoorden niet verder raakt dan wat geïmproviseer. Begin februari bezorgde de Europees Commissie België een reeks kritische vragen over de verlenging van de kerncentrales Doel 1 en 2 en Tihange 1. De Commissie wil weten of de verlenging geen illegale staatssteun inhoudt. Volgens De Standaard veegt Marghem in haar antwoord alle argumenten daarvoor van tafel. Tegelijk waarschuwt ze dat zelfs na de heropening van de scheurtjescentrales Doel 3 en Tihange 2 de bevoorrading met elektriciteit niet gegarandeerd is, onder meer omdat de elektriciteitsinvoer onder druk staat. Ze roept ook de lange geschiedenis van pannes en incidenten in Belgische elektriciteitscentrales in om verlenging van de twee oudste kerncentrales te motiveren. Volgens De Tijd blijkt uit Marghems antwoorden dat er aan de beslissing om de kerncentrales langer open te houden geen grondige analyse is voorafgegaan, en kan ze evenmin antwoorden op de vraag naar de impact van de verlenging op de energiemarkt in ons land. Ook op de vraag naar hoe ze de nucleaire rente heeft bepaald, moet ze het antwoord schuldig blijven.(Belga/RR)