Federaal procureur Johan Delmulle waarschuwt in De Tijd dat gerechtelijke onderzoeken naar terreurnetwerken, -verdachten en mogelijke aanslagen mank lopen. Hij uit zijn vrees voor een "cultuur van het geheim" die onderzoeken op de helling zet.

Volgens De Tijd is het probleem dat justitie geclassificeerde informatie niet mag gebruiken in strafzaken en niet mag voorleggen aan onderzoeksrechter om te kunnen ingrijpen. Delmulle vraagt daarvoor een oplossing. "Want de regering veronderstelt dat het gerecht ingrijpt, terwijl dat in de praktijk niet gebeurt."

De Tijd schrijft dat het federaal parket steeds meer te maken krijgt met nota's van de inlichtingendiensten die geclassificeerd zijn als vertrouwelijk, geheim of zeer geheim. De voorbije drie jaar zou het federaal parket maar drie processen-verbaal van de inlichtingendiensten gekregen hebben die niet geclassificeerd waren.Federaal procureur Johan Delmulle waarschuwt in De Tijd dat gerechtelijke onderzoeken naar terreurnetwerken, -verdachten en mogelijke aanslagen mank lopen. Hij uit zijn vrees voor een "cultuur van het geheim" die onderzoeken op de helling zet. Volgens De Tijd is het probleem dat justitie geclassificeerde informatie niet mag gebruiken in strafzaken en niet mag voorleggen aan onderzoeksrechter om te kunnen ingrijpen. Delmulle vraagt daarvoor een oplossing. "Want de regering veronderstelt dat het gerecht ingrijpt, terwijl dat in de praktijk niet gebeurt."De Tijd schrijft dat het federaal parket steeds meer te maken krijgt met nota's van de inlichtingendiensten die geclassificeerd zijn als vertrouwelijk, geheim of zeer geheim. De voorbije drie jaar zou het federaal parket maar drie processen-verbaal van de inlichtingendiensten gekregen hebben die niet geclassificeerd waren.