Het Brussels parket-generaal onderzoekt of Ghislain Londers, de eerste voorzitter van het hof van Cassatie, zijn beroepsgeheim heeft geschonden door zijn brief aan toenmalig Kamervoorzitter Herman Van Rompuy.

Het gaat om de brief waarin Londers meldde dat er mogelijk ontoelaatbare contacten waren tussen magistraten en kabinetsleden in verband met de verkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas. Die brief zou uiteindelijk leiden tot het ontslag van de eerste regering-Leterme.

De Tijd had woensdag gemeld dat het Brus­sel­se par­ket-ge­ne­raal met een straf­on­der­zoek is begonnen tegen Londers, de hoogste magistrat van het land, en het werd in de loop van de dag bevestigd door de woord­voer­der van het parket-generaal.

Lekken Fortis-arrest

Intussen heeft Henri Heimans, de kamervoorzitter-onderzoeksrechter die het onderzoek heeft gevoerd naar de lekken bij het Fortis-arrest van het Brussels hof van beroep van 12 december 2008, een standpunt ingenomen over de eventuele vervolging.

Het Gentse parket-generaal wil raadsheer Christine
Schurmans van het Brusselse hof van beroep en voorzitter Ivan Verougstraete van het Hof van Cassatie vervolgen. Beiden werden eerder al in verdenking gesteld.

Het Brussels parket-generaal onderzoekt of Ghislain Londers, de eerste voorzitter van het hof van Cassatie, zijn beroepsgeheim heeft geschonden door zijn brief aan toenmalig Kamervoorzitter Herman Van Rompuy.Het gaat om de brief waarin Londers meldde dat er mogelijk ontoelaatbare contacten waren tussen magistraten en kabinetsleden in verband met de verkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas. Die brief zou uiteindelijk leiden tot het ontslag van de eerste regering-Leterme.De Tijd had woensdag gemeld dat het Brus­sel­se par­ket-ge­ne­raal met een straf­on­der­zoek is begonnen tegen Londers, de hoogste magistrat van het land, en het werd in de loop van de dag bevestigd door de woord­voer­der van het parket-generaal.Lekken Fortis-arrestIntussen heeft Henri Heimans, de kamervoorzitter-onderzoeksrechter die het onderzoek heeft gevoerd naar de lekken bij het Fortis-arrest van het Brussels hof van beroep van 12 december 2008, een standpunt ingenomen over de eventuele vervolging. Het Gentse parket-generaal wil raadsheer Christine Schurmans van het Brusselse hof van beroep en voorzitter Ivan Verougstraete van het Hof van Cassatie vervolgen. Beiden werden eerder al in verdenking gesteld.