"Onvoorstelbaar dat zoiets mogelijk is," zegt ontslagnemend premier Yves Leterme in Het Laatste Nieuws, dat het verhaal over de 'scoop' van Story al kon inkijken voor het blad in de winkel lag. "Dit is totaal uit de lucht gegrepen." Leterme zegt dat het gaat om een vrouw die op zijn sociaal dienstbetoon niet kreeg wat ze vroeg. "Een dame die niet evenwichtig is."

'Plicht'

Volgens Story zou Leterme een stomende relatie hebben gehad die vooral via pikante sms-berichtjes werd gevoerd. Het weekblad zegt over 849 sms'en te beschikken en drukt daarvan een selectie af. Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef zegt in Het Laatste Nieuws dat hij besliste om het verhaal naar buiten te brengen omdat volgens hem Leterme de vrouw aan een job hielp op het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Het is onze plicht om de bevolking te laten zien dat de kopman van CD&V allesbehalve beantwoordt aan de normen en waarden van de CD&V'.

'Niet evenwichtig'

Terwijl premier Leterme het verhaal over de hele lijn ontkent, trekt ook CD&V-burgemeester Dirk De Kort van Brasschaat de geloofwaardigheid van de vrouw in twijfel. 'Ik heb de indruk dat mevrouw in kwestie mentaal niet al te evenwichtig is. Deze mevrouw had een conflict met onze politiediensten. Ze kwam daarover haar beklag doen bij mij en zei dat ze zeer goede contacten onderhield met onze eerste minister. Toen ik Leterme daarover aansprak stelde hij klaar en duidelijk dat hij niet wenste tussen te komen in het conflict tussen de vrouw en onze politie. Ik heb dat zo gezegd tegen Story, maar die lieten me weten dat ze niets wilden doen met het verhaal.' (EE)

"Onvoorstelbaar dat zoiets mogelijk is," zegt ontslagnemend premier Yves Leterme in Het Laatste Nieuws, dat het verhaal over de 'scoop' van Story al kon inkijken voor het blad in de winkel lag. "Dit is totaal uit de lucht gegrepen." Leterme zegt dat het gaat om een vrouw die op zijn sociaal dienstbetoon niet kreeg wat ze vroeg. "Een dame die niet evenwichtig is."'Plicht' Volgens Story zou Leterme een stomende relatie hebben gehad die vooral via pikante sms-berichtjes werd gevoerd. Het weekblad zegt over 849 sms'en te beschikken en drukt daarvan een selectie af. Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef zegt in Het Laatste Nieuws dat hij besliste om het verhaal naar buiten te brengen omdat volgens hem Leterme de vrouw aan een job hielp op het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Het is onze plicht om de bevolking te laten zien dat de kopman van CD&V allesbehalve beantwoordt aan de normen en waarden van de CD&V'.'Niet evenwichtig' Terwijl premier Leterme het verhaal over de hele lijn ontkent, trekt ook CD&V-burgemeester Dirk De Kort van Brasschaat de geloofwaardigheid van de vrouw in twijfel. 'Ik heb de indruk dat mevrouw in kwestie mentaal niet al te evenwichtig is. Deze mevrouw had een conflict met onze politiediensten. Ze kwam daarover haar beklag doen bij mij en zei dat ze zeer goede contacten onderhield met onze eerste minister. Toen ik Leterme daarover aansprak stelde hij klaar en duidelijk dat hij niet wenste tussen te komen in het conflict tussen de vrouw en onze politie. Ik heb dat zo gezegd tegen Story, maar die lieten me weten dat ze niets wilden doen met het verhaal.' (EE)