Zowel op de buitenring rond Brussel als op de ring rond Antwerpen liepen de wachttijden tijdens de ochtendspits op tot 2 uur, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook het Brusselse openbare vervoer van MIVB ondervond dinsdagochtend hinder van de hevige regen en wind en door bomen op het wegdek en op de bovenleiding van een tram.

In de Gentse Rabotwijk werden verschillende straten afgesloten voor alle verkeer, voetgangers inbegrepen, omdat door het stormweer afgerukte metalen platen van de verlaten sociale woontoren naar beneden vallen. Er is een lokale omleiding maar er is sterke hinder, ook voor het tram- en busverkeer. Woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie: "De voorbije nacht zijn platen van de oude Rabottoren naar beneden gekomen. De brandweer heeft momenteel niet het materieel op om die hoogte te werken. De aannemer moet wachten tot de wind gaan liggen is om herstellingen uit te voeren."

Schip vastgelopen op de Westerschelde

In Nederland is de hinder nog groter. Zo zijn er op de luchthaven Schiphol vertragingen omdat niet alle banen optimaal worden gebruikt. Reizigers moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. Ook het inkomend vliegverkeer heeft last van de wind.

Op de Westerschelde bij Vlissingen is een schip aan de grond gelopen. Het gaat om het 292 meter lange containerschip Sea Land Meteor. De bemanning is in orde. Als het waterpeil stijgt, gaat Rijkswaterstaat proberen het schip los te krijgen. Dat is vermoedelijk aan het einde van de ochtend of in het begin van de middag. (Belga/TE)

Zowel op de buitenring rond Brussel als op de ring rond Antwerpen liepen de wachttijden tijdens de ochtendspits op tot 2 uur, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Ook het Brusselse openbare vervoer van MIVB ondervond dinsdagochtend hinder van de hevige regen en wind en door bomen op het wegdek en op de bovenleiding van een tram.In de Gentse Rabotwijk werden verschillende straten afgesloten voor alle verkeer, voetgangers inbegrepen, omdat door het stormweer afgerukte metalen platen van de verlaten sociale woontoren naar beneden vallen. Er is een lokale omleiding maar er is sterke hinder, ook voor het tram- en busverkeer. Woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie: "De voorbije nacht zijn platen van de oude Rabottoren naar beneden gekomen. De brandweer heeft momenteel niet het materieel op om die hoogte te werken. De aannemer moet wachten tot de wind gaan liggen is om herstellingen uit te voeren." In Nederland is de hinder nog groter. Zo zijn er op de luchthaven Schiphol vertragingen omdat niet alle banen optimaal worden gebruikt. Reizigers moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. Ook het inkomend vliegverkeer heeft last van de wind. Op de Westerschelde bij Vlissingen is een schip aan de grond gelopen. Het gaat om het 292 meter lange containerschip Sea Land Meteor. De bemanning is in orde. Als het waterpeil stijgt, gaat Rijkswaterstaat proberen het schip los te krijgen. Dat is vermoedelijk aan het einde van de ochtend of in het begin van de middag. (Belga/TE)