De Belgische autoverzekeraars zijn druk bezig om de schade op te meten van de felle hagelstormen van vorig weekend. Volgens een schatting gaat het om minstens 42.000 wagens die gerepareerd moeten worden. De totale kosten lopen in de miljoenen euro's. Dat bericht Het Nieuwsblad.

Het uitblutsen van wagens is een secuur werkje, dat tijd vraagt. "Alles bij elkaar neemt de herstelling een volledige tot anderhalve dag in beslag", klinkt het bij de carrossiers.

En doordat het om zoveel auto's gaat en een expert van de verzekering voor alle schadegevallen een bestek moet opmaken, kan het een tijdje duren vooraleer je aan de beurt bent.

"We schatten alle hagelschade voor het einde van dit jaar te kunnen herstellen."

Het uitblutsen van wagens is een secuur werkje, dat tijd vraagt. "Alles bij elkaar neemt de herstelling een volledige tot anderhalve dag in beslag", klinkt het bij de carrossiers. En doordat het om zoveel auto's gaat en een expert van de verzekering voor alle schadegevallen een bestek moet opmaken, kan het een tijdje duren vooraleer je aan de beurt bent. "We schatten alle hagelschade voor het einde van dit jaar te kunnen herstellen."