Normaal zou de reactor donderdagmiddag heropgestart worden. De woordvoerder van de site in Tihange, Serge Dauby, benadrukt dat het lek geen gevolgen heeft voor de veiligheid van mensen, maar wel erg luidruchtig is en een invloed kan hebben op de heropstart.

Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) gaf ongeveer twee weken geleden groen licht voor de heropstart van Tihange 2 en Doel 3. De twee reactoren werden vorige zomer stilgelegd omdat er kleine scheurtjes werden gevonden in de reactorvaten. Doel 3 is al opnieuw opgestart. (Belga/TV)

Normaal zou de reactor donderdagmiddag heropgestart worden. De woordvoerder van de site in Tihange, Serge Dauby, benadrukt dat het lek geen gevolgen heeft voor de veiligheid van mensen, maar wel erg luidruchtig is en een invloed kan hebben op de heropstart. Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) gaf ongeveer twee weken geleden groen licht voor de heropstart van Tihange 2 en Doel 3. De twee reactoren werden vorige zomer stilgelegd omdat er kleine scheurtjes werden gevonden in de reactorvaten. Doel 3 is al opnieuw opgestart. (Belga/TV)