Van Gucht herhaalde zaterdag op de dagelijkse persconferentie van de interfederale woordvoerders dat een stoffen mondmasker slechts een deel van de bij het ademen, niezen of hoesten vrijkomende druppeltjes tegenhoudt. In de huidige situatie waarbij maximaal wordt ingezet op social distancing vormen dergelijke maskers dus geen meerwaarde, klinkt het.

'Ze kunnen echter wel een onderdeel zijn van een exitstrategie, wanneer we geleidelijk aan minder afstand beginnen te houden in bijvoorbeeld een werksituatie', aldus de viroloog. 'We zijn dat aan het bekijken.' Personen die zonder het te weten besmet zijn met het virus, zouden door een masker te dragen minder kans hebben om anderen waarmee ze nauw contact hebben te besmetten, klinkt het.

Van Gucht herhaalde zaterdag op de dagelijkse persconferentie van de interfederale woordvoerders dat een stoffen mondmasker slechts een deel van de bij het ademen, niezen of hoesten vrijkomende druppeltjes tegenhoudt. In de huidige situatie waarbij maximaal wordt ingezet op social distancing vormen dergelijke maskers dus geen meerwaarde, klinkt het. 'Ze kunnen echter wel een onderdeel zijn van een exitstrategie, wanneer we geleidelijk aan minder afstand beginnen te houden in bijvoorbeeld een werksituatie', aldus de viroloog. 'We zijn dat aan het bekijken.' Personen die zonder het te weten besmet zijn met het virus, zouden door een masker te dragen minder kans hebben om anderen waarmee ze nauw contact hebben te besmetten, klinkt het.