Vicepremier en minister van Defensie Didier Reynders en chef Defensie Marc Compernol beslisten onder meer om generaal-majoor Xavier Watteeuw tot 'chief of staff', of de nummer drie, van het in Straatsburg gevestigde Eurocorps te benoemen. Watteeuw is nu nog Belgisch permanent vertegenwoordiger bij het militair comité van de Europese Unie en het militair comité van de NAVO.

Generaal-majoor Pierre Gérard, die nu nog de nummer twee van het Eurocorps is, wordt dan weer aangesteld tot 'deputy commander' van de landcomponent van het Belgisch leger. Dat maakt van Gérard de meest waarschijnlijke opvolger van Marc Thys als bevelhebber van de landcomponent wanneer diens mandaat erop zal zitten.

Behalve Watteeuw en Gérard krijgen nog zes andere hoge militairen een nieuwe aanstelling.

Vicepremier en minister van Defensie Didier Reynders en chef Defensie Marc Compernol beslisten onder meer om generaal-majoor Xavier Watteeuw tot 'chief of staff', of de nummer drie, van het in Straatsburg gevestigde Eurocorps te benoemen. Watteeuw is nu nog Belgisch permanent vertegenwoordiger bij het militair comité van de Europese Unie en het militair comité van de NAVO.Generaal-majoor Pierre Gérard, die nu nog de nummer twee van het Eurocorps is, wordt dan weer aangesteld tot 'deputy commander' van de landcomponent van het Belgisch leger. Dat maakt van Gérard de meest waarschijnlijke opvolger van Marc Thys als bevelhebber van de landcomponent wanneer diens mandaat erop zal zitten. Behalve Watteeuw en Gérard krijgen nog zes andere hoge militairen een nieuwe aanstelling.