In april reed 90,8 procent van de reizigerstreinen volgens schema, dat betekent met minder dan 6 minuten vertraging. Dat cijfer is beter dan vorige maand (88,8 procent) en van april vorig jaar (87 procent) en de hoogste score voor 2014. Dat blijkt uit het maandelijkse stiptheidsrapport dat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel bekend maakte.

Vorige maand werden 1.086 treinen afgeschaft, of 1 procent van het totaal aantal treinen. In maart werd 1,2 procent of 1.361 treinen van het totaal aantal treinen afgeschaft. De L-treinen (inclusief de CityRails) scoorden naar stiptheid (92,7 procent) het best, de P-treinen scoorden het slechtst (87,9 procent).

Infrabel schrijft de verantwoordelijkheden voor de vertragingen in eerste instantie toe aan operator NMBS (39,9 procent), derden (31,9 procent) en Infrabel zelf (25,6 procent). De belangrijkste vertragingsoorzaken zijn naast het NMBS-materieel, storingen aan de infrastructuur, vertragingen vanuit buitenlandse netten, aanrijdingen van een persoon, personen langs de sporen en kwaadwillige daden.

Op de acht grote spoorverbindingen scoort de IC-verbinding Antwerpen-Kortrijk het best (92,5 procent) en de IC-lijn Moeskroen-Schaarbeek het zwakst (79,5 procent). (Belga/AVE)

In april reed 90,8 procent van de reizigerstreinen volgens schema, dat betekent met minder dan 6 minuten vertraging. Dat cijfer is beter dan vorige maand (88,8 procent) en van april vorig jaar (87 procent) en de hoogste score voor 2014. Dat blijkt uit het maandelijkse stiptheidsrapport dat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel bekend maakte.Vorige maand werden 1.086 treinen afgeschaft, of 1 procent van het totaal aantal treinen. In maart werd 1,2 procent of 1.361 treinen van het totaal aantal treinen afgeschaft. De L-treinen (inclusief de CityRails) scoorden naar stiptheid (92,7 procent) het best, de P-treinen scoorden het slechtst (87,9 procent). Infrabel schrijft de verantwoordelijkheden voor de vertragingen in eerste instantie toe aan operator NMBS (39,9 procent), derden (31,9 procent) en Infrabel zelf (25,6 procent). De belangrijkste vertragingsoorzaken zijn naast het NMBS-materieel, storingen aan de infrastructuur, vertragingen vanuit buitenlandse netten, aanrijdingen van een persoon, personen langs de sporen en kwaadwillige daden. Op de acht grote spoorverbindingen scoort de IC-verbinding Antwerpen-Kortrijk het best (92,5 procent) en de IC-lijn Moeskroen-Schaarbeek het zwakst (79,5 procent). (Belga/AVE)