Op 25 januari verstuurde de koningin een emotioneel persbericht. "Beste landgenoten, het spijt mij dat de oprichting van mijn stichting Pereos onbegrip en dermate negatieve reacties veroorzaakt heeft. Dat heeft me diep geraakt. Ik heb nooit de intentie gehad deze stichting te financieren met geld dat afkomstig is uit mijn dotatie, maar wel degelijk met middelen die ik geërfd heb van mijn familie en van mijn peter. (...) Maar bezorgd om het behoud van de eenheid, neem ik de plicht op mij om aan deze stichting te verzaken, zelfs al valt dit gebaar me zwaar. Ik zal dus de opheffing van deze stichting vragen."

Maar meer dan drie maanden later is de eerste stap nog altijd niet gezet, schrijft de krant De Tijd. Haar advocaat bevestigt. "Het loopt allemaal wat traag, ja. De raad van bestuur van de stichting is nog niet bijeengekomen om de stichting op te heffen", bevestigt Jean Van Rossum, de advocaat van Fabiola, aan de krant.

Hij zegt te hopen dat de ontbinding kan voorgelegd worden voor het gerechtelijk verlof in juli.

Bij experts is te horen dat het allemaal niet zo lang moet duren. "Als er druk achter zit, kan zoiets al in een week geregeld zijn", stelt fiscaal advocaat Thierry Afschrift in De Tijd. "De bestuurders moeten alleen bijeenkomen en dan naar de notaris stappen met hun beslissing." (Belga/TE)

Op 25 januari verstuurde de koningin een emotioneel persbericht. "Beste landgenoten, het spijt mij dat de oprichting van mijn stichting Pereos onbegrip en dermate negatieve reacties veroorzaakt heeft. Dat heeft me diep geraakt. Ik heb nooit de intentie gehad deze stichting te financieren met geld dat afkomstig is uit mijn dotatie, maar wel degelijk met middelen die ik geërfd heb van mijn familie en van mijn peter. (...) Maar bezorgd om het behoud van de eenheid, neem ik de plicht op mij om aan deze stichting te verzaken, zelfs al valt dit gebaar me zwaar. Ik zal dus de opheffing van deze stichting vragen." Maar meer dan drie maanden later is de eerste stap nog altijd niet gezet, schrijft de krant De Tijd. Haar advocaat bevestigt. "Het loopt allemaal wat traag, ja. De raad van bestuur van de stichting is nog niet bijeengekomen om de stichting op te heffen", bevestigt Jean Van Rossum, de advocaat van Fabiola, aan de krant. Hij zegt te hopen dat de ontbinding kan voorgelegd worden voor het gerechtelijk verlof in juli. Bij experts is te horen dat het allemaal niet zo lang moet duren. "Als er druk achter zit, kan zoiets al in een week geregeld zijn", stelt fiscaal advocaat Thierry Afschrift in De Tijd. "De bestuurders moeten alleen bijeenkomen en dan naar de notaris stappen met hun beslissing." (Belga/TE)