"In mei 2014 komt er allicht een einde aan mijn politiek werk." Dat zegt voormalig minister Steven Vanackere (CD&V) op zijn Facebookpagina.

"Wouter Beke meldde me donderdag dat het comité dat instaat voor de lijstvorming heeft beslist om mij niet op de tweede, verkiesbare plaats op de Europese CD&V-lijst te zetten", schrijft Vanackere. "Ik was nochtans zeer graag naar het Europees Parlement gegaan, om ook na de splitsing van BHV toch in de (inter)nationale politiek actief te blijven. Daarmee komt er in mei 2014 allicht een einde aan mijn politiek werk. Dat laat me niet onberoerd. Maar wat er ook van weze, ik ben en blijf een overtuigd christendemocraat."

Steven Vanackere werd in 2004 voor de eerste keer verkozen als Vlaams parlementslid. Later werd hij Vlaams minister van Welzijn, federaal minister van Ambtenarenzaken, federaal minister van Buitenlandse Zaken en federaal minister van Financiën. In maart van dit jaar stapte hij op in de nasleep van de crisis bij ACW. Hij werd vervangen door Koen Geens en ging weer zetelen als kamerlid.

Steven Vanackere kan vanop de derde plaats wel degelijk verkozen raken zo is te horen bij CD&V waar men hoopt dat Vanackere toch zal opkomen. Vanackere zelf weet dat die kans erg klein is. Ons land krijgt een zetel minder en de peilingen zijn niet goed voor CD&V.

De partij bevestigt dat de eerste twee plaatsen op de lijst naar Marianne Thyssen en Ivo Belet gaan. Die zetelen momenteel in het parlement met Jean-Luc Dehaene, die niet langer kandidaat is. "Steven Vanackere heeft de derde plaats aangeboden gekregen", is te horen bij CD&V.

Dat is volgens de partij een verkiesbare plaats, gezien het feit dat CD&V in de huidige legislatuur drie verkozenen heeft. "Als we een sterke lijst kunnen maken, wordt het makkelijker om opnieuw drie parlementsleden te sturen." CD&V hoopt dat Vanackere alsnog zal ingaan op het aanbod. Wat er nog mogelijk is als hij dat niet doet, wil de partij voorlopig niet kwijt. (Belga/EE)

"In mei 2014 komt er allicht een einde aan mijn politiek werk." Dat zegt voormalig minister Steven Vanackere (CD&V) op zijn Facebookpagina. "Wouter Beke meldde me donderdag dat het comité dat instaat voor de lijstvorming heeft beslist om mij niet op de tweede, verkiesbare plaats op de Europese CD&V-lijst te zetten", schrijft Vanackere. "Ik was nochtans zeer graag naar het Europees Parlement gegaan, om ook na de splitsing van BHV toch in de (inter)nationale politiek actief te blijven. Daarmee komt er in mei 2014 allicht een einde aan mijn politiek werk. Dat laat me niet onberoerd. Maar wat er ook van weze, ik ben en blijf een overtuigd christendemocraat." Steven Vanackere werd in 2004 voor de eerste keer verkozen als Vlaams parlementslid. Later werd hij Vlaams minister van Welzijn, federaal minister van Ambtenarenzaken, federaal minister van Buitenlandse Zaken en federaal minister van Financiën. In maart van dit jaar stapte hij op in de nasleep van de crisis bij ACW. Hij werd vervangen door Koen Geens en ging weer zetelen als kamerlid.Steven Vanackere kan vanop de derde plaats wel degelijk verkozen raken zo is te horen bij CD&V waar men hoopt dat Vanackere toch zal opkomen. Vanackere zelf weet dat die kans erg klein is. Ons land krijgt een zetel minder en de peilingen zijn niet goed voor CD&V. De partij bevestigt dat de eerste twee plaatsen op de lijst naar Marianne Thyssen en Ivo Belet gaan. Die zetelen momenteel in het parlement met Jean-Luc Dehaene, die niet langer kandidaat is. "Steven Vanackere heeft de derde plaats aangeboden gekregen", is te horen bij CD&V. Dat is volgens de partij een verkiesbare plaats, gezien het feit dat CD&V in de huidige legislatuur drie verkozenen heeft. "Als we een sterke lijst kunnen maken, wordt het makkelijker om opnieuw drie parlementsleden te sturen." CD&V hoopt dat Vanackere alsnog zal ingaan op het aanbod. Wat er nog mogelijk is als hij dat niet doet, wil de partij voorlopig niet kwijt. (Belga/EE)