"Als ik nog minister geweest was, zou ik hetzelfde doen." (Steve Stevaert)

Dat staat te lezen op De Standaard Online.

Steve Stevaert, destijds de bedenker van de subsidies om het gebruik van zonnepanelen aan te moedigen, is het eens met de kritiek van zijn partijgenote Freya Van den Bossche (sp.a). Van den Bossche had laten verstaan dat eigenaars van zonnepanelen te veel gepamperd worden met subsidies, lage kosten voor het gebruik van het elektriciteitsnetwerk en een lage elektriciteitsfactuur.

Zij wil de subsidies verminderen en ook eigenaars van zonnepanelen laten betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. In een gesprek met De Standaard geeft Steve Stevaert zijn partijgenote gelijk. "Als ik nog minister geweest was, zou ik hetzelfde doen."

"Dit is een reglement dat negen jaar geleden is opgesteld en nu voorbijgestreefd is. Als de prijzen van zonnepanelen dalen, moet je ook de subsidie laten zakken, dat spreekt vanzelf", zegt Stevaert. "Trouwens, als een technologie goedkoper wordt, bewijst dat ook haar succes."

Stevaert pleit er, net als zijn partij, voor om de kostprijs van alternatieve energie meer te gaan betalen met de winst van de nucleaire centrales, iets wat op federaal vlak geregeld moet worden. (Belga)

Dat staat te lezen op De Standaard Online. Steve Stevaert, destijds de bedenker van de subsidies om het gebruik van zonnepanelen aan te moedigen, is het eens met de kritiek van zijn partijgenote Freya Van den Bossche (sp.a). Van den Bossche had laten verstaan dat eigenaars van zonnepanelen te veel gepamperd worden met subsidies, lage kosten voor het gebruik van het elektriciteitsnetwerk en een lage elektriciteitsfactuur. Zij wil de subsidies verminderen en ook eigenaars van zonnepanelen laten betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. In een gesprek met De Standaard geeft Steve Stevaert zijn partijgenote gelijk. "Als ik nog minister geweest was, zou ik hetzelfde doen." "Dit is een reglement dat negen jaar geleden is opgesteld en nu voorbijgestreefd is. Als de prijzen van zonnepanelen dalen, moet je ook de subsidie laten zakken, dat spreekt vanzelf", zegt Stevaert. "Trouwens, als een technologie goedkoper wordt, bewijst dat ook haar succes." Stevaert pleit er, net als zijn partij, voor om de kostprijs van alternatieve energie meer te gaan betalen met de winst van de nucleaire centrales, iets wat op federaal vlak geregeld moet worden. (Belga)