Stephane Moreau is huidig burgemeester van Ans en ceo van Nethys, de operationele poot van Publifin. Als gevolg van het schandaal bij de Luikse intercommunale vroeg PS-voorzitter Elio Di Rupo aan Moreau om te kiezen tussen zijn sjerp en zijn functie bij Nethys.

Moreau koos voor het laatste en kondigde eind januari al zijn ontslag aan. Moureau zal zijn ambt nu effectief op vijf juli neerleggen. Intussen is hij uit de PS gestapt, net voor de partij hem aan de deur wilde zetten.

Dat Moreau nu pas effectief opstapt, heeft er mee te maken dat de socialistische gemeenschappelijke actie in Ans er maar niet in slaagde om het eens te worden over een nieuwe schepen. Dinsdagavond is de keuze daarvoor uiteindelijk op Philippe Saive gevallen. Moreau heeft daarop zijn ontslagbrief naar de gemeente gestuurd.

Mureau kwam in opspraak nadat bekend geraakte dat mandatarissen bij Publifin riante vergoedingen opstreken, zonder dat daar noemenswaardige prestaties tegenover stonden. Moureau was sinds 2011 burgemeester van Ans.

Stephane Moreau is huidig burgemeester van Ans en ceo van Nethys, de operationele poot van Publifin. Als gevolg van het schandaal bij de Luikse intercommunale vroeg PS-voorzitter Elio Di Rupo aan Moreau om te kiezen tussen zijn sjerp en zijn functie bij Nethys. Moreau koos voor het laatste en kondigde eind januari al zijn ontslag aan. Moureau zal zijn ambt nu effectief op vijf juli neerleggen. Intussen is hij uit de PS gestapt, net voor de partij hem aan de deur wilde zetten. Dat Moreau nu pas effectief opstapt, heeft er mee te maken dat de socialistische gemeenschappelijke actie in Ans er maar niet in slaagde om het eens te worden over een nieuwe schepen. Dinsdagavond is de keuze daarvoor uiteindelijk op Philippe Saive gevallen. Moreau heeft daarop zijn ontslagbrief naar de gemeente gestuurd. Mureau kwam in opspraak nadat bekend geraakte dat mandatarissen bij Publifin riante vergoedingen opstreken, zonder dat daar noemenswaardige prestaties tegenover stonden. Moureau was sinds 2011 burgemeester van Ans.