Stemprocedure voorzittersverkiezingen Open VLD hervat

Open Vld haalt voorzittersrace uit pauze © belga

De stemprocedure bij Open Vld zal – zowel online als telefonisch – opnieuw worden overgedaan. De heropstart zal pas gebeuren na groen licht van ICT-experts, de gerechtsdeurwaarder, het Kiescomité van de partij en de getuigen van de vier kandidaat-voorzitters, zo werd maandagavond bij de Vlaamse liberalen vernomen.

Na de opening van de stemming maandagmorgen werd een technisch probleem vastgesteld bij de online procedure die een invloed kon hebben op de kiesuitslag. Meteen werd beslist de stemming stop te zetten, zowel online als telefonisch. De technische fout werd inmiddels uit het stemsysteem verwijderd. Vooraleer de stemming kan worden overgedaan, wordt het gehele systeem opnieuw volledig gecontroleerd en geverifieerd, ook door externe ICT-experts.

Pas na goedkeuring door de ICT-experts, de gerechtsdeurwaarder, het Kiescomité en de getuigen van de kandidaat-voorzitters zal de stemming hervatten. Leden die al gestemd hadden, zullen dat opnieuw moeten doen. Intussen rijzen op sociale media vragen bij het callcenter dat instaat voor de televoting bij de verkiezingen. Een van de bestuurders van het bedrijf – Sebeco – is de vader van Mathias De Clercq, de burgemeester van Gent. De partijwoordvoerder benadrukt in een reactie dat een beëdigd gerechtsdeurwaarder toeziet op de stemverrichtingen.

Partner Content