Morgen houdt premier Charles Michel (MR) zijn State of the Union in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daarmee opent hij het politieke jaar en trapt hij het tweede jaar af van zijn regering.

Die ging turbulent van start als 'Kamikazeregering, moest zich door lastige weken en maanden worstelen onder de naam 'Kibbelkabinet', maar kon wel uitpakken met politieke antwoorden en enkele akkoorden. Zoals de afgelopen weekend bereikte taxshift.

Wat zal die taxshift voor u betekenen? Heeft de onuitgegeven 'Zweedse coalitie' na één jaar al de oppositie vleugellam gemaakt? Waar zit de beloofde verandering precies? Hoe komt het dat een regering die harde maatregelen treft, toch stand houdt? Wanneer vindt de oppositie weer een verhaal dat aansluit bij de kiezer?

Deze en al uw andere vragen kan u vandaag (van 11u30 tot 13u) stellen in onze chatsessie met drie scherpe politieke waarnemers:

Live Blog Nieuw politiek jaar 2015

Carl Devos is politicoloog aan de universiteit Gent en een van de meest bevraagde politieke analysten van het land.

Walter Pauli is politiek redacteur van Knack.

Olivier Mouton is politiek journalist bij ons zusterblad LeVif/L'Express. Hij bracht pas de eerste biografie uit van de jongste premier uit de Belgische geschiedenis: 'Charles Michel. Jeune premier'

Morgen houdt premier Charles Michel (MR) zijn State of the Union in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Daarmee opent hij het politieke jaar en trapt hij het tweede jaar af van zijn regering. Die ging turbulent van start als 'Kamikazeregering, moest zich door lastige weken en maanden worstelen onder de naam 'Kibbelkabinet', maar kon wel uitpakken met politieke antwoorden en enkele akkoorden. Zoals de afgelopen weekend bereikte taxshift.Wat zal die taxshift voor u betekenen? Heeft de onuitgegeven 'Zweedse coalitie' na één jaar al de oppositie vleugellam gemaakt? Waar zit de beloofde verandering precies? Hoe komt het dat een regering die harde maatregelen treft, toch stand houdt? Wanneer vindt de oppositie weer een verhaal dat aansluit bij de kiezer?Deze en al uw andere vragen kan u vandaag (van 11u30 tot 13u) stellen in onze chatsessie met drie scherpe politieke waarnemers: