Hebt u een originele of relevante vraag voor Hanne Decoutere? Mail ze naar mijnvraag@knack.be. En maak kans op twee filmtickets!

Vergeet zeker niet om uw naam en adres te vermelden zodat wij u uw prijs kunnen bezorgen.

Hanne Decoutere, geboren in 1980 in Hasselt, droomde in haar tienerjaren niet over een carrière in de media, maar voelde zich wel uitstekend thuis op een podium. Haar ouders gaven haar echter niet de toestemming om op haar elfde naar de balletschool te trekken.

Tijdens haar studies rechten aan de KULeuven kon ze dankzij een topsportstatuut wel voldoende uren blijven dansen. Na haar laatste jaar, dat ze aflegde aan de Sorbonne-universiteit in Parijs, vond ze alsnog een balletgezelschap waarmee ze op tournee mocht. Dit keer strooide de uitbraak van het SARS-virus in China roet in het eten. Meteen het einde van een professionele danscarrière.

Terug in België volgde Decoutere nog een jaar Theaterwetenschappen en deed ze als stagiaire haar intrede bij de VRT. Ze kon in 2005 beginnen werken voor het consumentenprogramma Ombudsjan van Jan Van Rompaey. Een jaar later startte haar carrière bij de nieuwsdienst. Voor Ter Zake was ze aan de zijde van Tim Pauwels drie jaar lang in de Wetstraat terug te vinden. In 2010 verhuisde ze naar Het Journaal, waar ze onder meer de dossiers asiel en migratie voor haar rekening nam en vanuit Parijs de Franse presidentsverkiezingen versloeg.

Toen Freek Braeckman in september vorig jaar het praatprogramma Café Corsari ging presenteren, was Decoutere na een screentest de uitverkorene om zijn plaats in de nieuwsstudio over te nemen. Tot op vandaag is ze het broekje onder de nieuwsankers, maar misschien komt daar deze zomer verandering in. Eminence grise Jan Becaus wordt dit jaar immers 65 en kondigde vorige week aan dat hij over vier maanden de deuren van de VRT achter zich dichttrekt.

Hanne Decoutere, geboren in 1980 in Hasselt, droomde in haar tienerjaren niet over een carrière in de media, maar voelde zich wel uitstekend thuis op een podium. Haar ouders gaven haar echter niet de toestemming om op haar elfde naar de balletschool te trekken. Tijdens haar studies rechten aan de KULeuven kon ze dankzij een topsportstatuut wel voldoende uren blijven dansen. Na haar laatste jaar, dat ze aflegde aan de Sorbonne-universiteit in Parijs, vond ze alsnog een balletgezelschap waarmee ze op tournee mocht. Dit keer strooide de uitbraak van het SARS-virus in China roet in het eten. Meteen het einde van een professionele danscarrière. Terug in België volgde Decoutere nog een jaar Theaterwetenschappen en deed ze als stagiaire haar intrede bij de VRT. Ze kon in 2005 beginnen werken voor het consumentenprogramma Ombudsjan van Jan Van Rompaey. Een jaar later startte haar carrière bij de nieuwsdienst. Voor Ter Zake was ze aan de zijde van Tim Pauwels drie jaar lang in de Wetstraat terug te vinden. In 2010 verhuisde ze naar Het Journaal, waar ze onder meer de dossiers asiel en migratie voor haar rekening nam en vanuit Parijs de Franse presidentsverkiezingen versloeg. Toen Freek Braeckman in september vorig jaar het praatprogramma Café Corsari ging presenteren, was Decoutere na een screentest de uitverkorene om zijn plaats in de nieuwsstudio over te nemen. Tot op vandaag is ze het broekje onder de nieuwsankers, maar misschien komt daar deze zomer verandering in. Eminence grise Jan Becaus wordt dit jaar immers 65 en kondigde vorige week aan dat hij over vier maanden de deuren van de VRT achter zich dichttrekt.