Steeds meer Pukkelpopgangers eisen geld terug en dreigen met rechtszaak

Steeds meer Pukkelpopgangers eisen hun geld terug en uiten hun ongenoegen over de regeling die de organisatie voorstelde. Organisator Chokri Mahassine had die ‘enkele negatieve reacties’ verwacht.

Steeds meer Pukkelpopgangers eisen hun geld terug. Organisator Chokri Mahassine krijgt een aangetekende brief in de bus waarin tien festivalgangers ermee dreigen naar de rechtbank te stappen indien ze hun centen niet terugkrijgen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen maandag.

Afgelopen zomer sloeg het noodweer toe op Pukkelpop. Op de eerste festivaldag vielen vijf doden, waarna het festival werd stopgezet. Als geste tegenover de duizenden mensen die een ticket kochten, maar daarvoor niets in de plaats kregen, stelde de organisator een tegemoetkoming voor in de vorm van drank- en eetbonnetjes.

Ongenoegen

Niet iedereen is daar echter tevreden mee. De drank- en eetbonnen duiken al snel op op het internet om door te verkopen. Steeds meer jongeren beginnen ook hun geld terug te eisen. Daarvoor nemen sommigen ook een advocaat onder de arm, in eigen naam of in groep. Mahassine krijgt van tien misnoegde jongeren alvast een brief in de bus. Zij geven de organisator twee weken de tijd om de aankoopprijs van het festivalticket terug te storten.

Mahassine: ‘Verder dan aanbod dat we deden, kunnen we helaas niet gaan’

De organisatie van Pukkelpop begrijpt de festivalbezoekers die via een aangetekende brief hun geld van de afgelaste editie 2011 terugeisen, maar kan niet op de wensen ingaan. “We hadden verwacht dat enkelingen niet tevreden zouden zijn met ons voorstel van compensatie”, aldus organisator Chokri Mahassine.

“We hebben inderdaad enkele brieven ontvangen van mensen die willen dat we hun tickets terugbetalen”, zegt Mahassine. “Het gaat over enkele tientallen bezoekers, die door een advocaat werden verzameld. Ik ben niet boos op hen, en ik begrijp ze zelfs, maar verder dat het aanbod dat we gedaan hebben, kunnen we helaas niet gaan.”

Chokri Mahassine herhaalt dat hij niet verplicht is om enige vorm van compensatie aan te bieden. “We zijn erkend als rampgebied en iedereen is overtuigd van de overmacht die ons parten heeft gespeeld. Bij deze ramp waren er alleen maar slachtoffers. Hoewel we dus helemaal geen terugbetaling of andere geste moesten doen, hebben we in de vorm van gratis drank- en eetbonnen toch een compensatie aangeboden.”

Mahassine: ‘Verhouding tevreden bezoekers en critici bewijst dat onze inspanningen gewaardeerd worden’

“Ik merk dat vele tienduizenden mensen hier gretig gebruik van maken. Vooral omdat de bonnen overdraagbaar zijn, en dus ook kunnen doorgegeven worden. Dat er enkelen zijn die deze vorm van tegemoetkoming onvoldoende vinden, hadden we wel verwacht. Vandaar dat we ons ook zullen organiseren om ons hiertegen te verdedigen. Maar de verhouding van de vele tevreden bezoekers ten opzichte van enkele critici bewijst dat onze inspanningen door de overgrote meerderheid gewaardeerd worden”, besluit Mahassine. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content