Steeds meer Oost-Vlaamse steden en gemeenten, ondertussen bijna twintig, roepen hun inwoners op om schade te melden met het oog op het indienen van een erkenningsdossier als natuurramp. Dat blijkt uit een rondvraag.

De federale diensten van Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers contacteerden dinsdag alle 65 steden en gemeenten om tegen 20 juni het aantal schademeldingen en een totaal geraamd schadebedrag over te maken aan de dienst Rampenfonds Oost-Vlaanderen. Op basis van die gegevens zal beslist worden om een aanvraag tot erkenning als algemene ramp in te dienen.

Toch wijst arrondissementscommissaris Didier Detollenaere er op, dat inwoners ook zelf eerst contact moeten opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 'Krijgen ze geen tussenkomst, dan nog moeten ze over een attest beschikken om later eventueel het rampenfonds aan te spreken', klinkt het.

Ondertussen zamelt Gent en randgemeenten Lovendegem, Evergem en Lochristi gegevens in, net als verschillende steden in het Meetjesland (onder meer Aalter, Knesselare, Maldegem, Assenede, Waarschoot, Zomergem) en het Waasland (onder meer Lokeren, Waasmunster, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Beveren, Kruibeke).

Sint-Niklaas

Verder is de brandweer van Sint-Niklaas nog steeds op pad om getroffenen verder te helpen. Van de ruim 1.650 meldingen van dinsdag - en er komen er volgens de brandweer nog steeds bij - staan er woensdagavond nog 900 op de wachtlijst. De brandweer kan per dag circa 150 meldingen van de wachtlijst aanpakken.

(Belga/SD)

De federale diensten van Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers contacteerden dinsdag alle 65 steden en gemeenten om tegen 20 juni het aantal schademeldingen en een totaal geraamd schadebedrag over te maken aan de dienst Rampenfonds Oost-Vlaanderen. Op basis van die gegevens zal beslist worden om een aanvraag tot erkenning als algemene ramp in te dienen. Toch wijst arrondissementscommissaris Didier Detollenaere er op, dat inwoners ook zelf eerst contact moeten opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. 'Krijgen ze geen tussenkomst, dan nog moeten ze over een attest beschikken om later eventueel het rampenfonds aan te spreken', klinkt het. Ondertussen zamelt Gent en randgemeenten Lovendegem, Evergem en Lochristi gegevens in, net als verschillende steden in het Meetjesland (onder meer Aalter, Knesselare, Maldegem, Assenede, Waarschoot, Zomergem) en het Waasland (onder meer Lokeren, Waasmunster, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Beveren, Kruibeke). Verder is de brandweer van Sint-Niklaas nog steeds op pad om getroffenen verder te helpen. Van de ruim 1.650 meldingen van dinsdag - en er komen er volgens de brandweer nog steeds bij - staan er woensdagavond nog 900 op de wachtlijst. De brandweer kan per dag circa 150 meldingen van de wachtlijst aanpakken.(Belga/SD)