In het station Antwerpen-Centraal is vrijdagochtend om iets voor 10 uur de verdieping -2 ontruimd na het aantreffen van een verdacht koffertje op een Beneluxtrein (Brussel-Amsterdam). Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel en wordt bevestigd door de Antwerpse lokale politie. Op vraag van de politie is na de verdieping -2, ook -1 in Antwerpen-Centraal ontruimd.

De gedeeltelijke ontruiming van het station heeft vertragingen voor het treinverkeer tot gevolg van maximaal 30 minuten.

Ontmijningsdienst DOVO is erbij geroepen om het pakketje te inspecteren en indien nodig onschadelijk te maken. De politie wil volgens Infrabel het zekere voor het onzekere nemen in het licht van de gebeurtenissen op een Thalys in Rotterdam eerder op de ochtend. (Belga)

In het station Antwerpen-Centraal is vrijdagochtend om iets voor 10 uur de verdieping -2 ontruimd na het aantreffen van een verdacht koffertje op een Beneluxtrein (Brussel-Amsterdam). Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel en wordt bevestigd door de Antwerpse lokale politie. Op vraag van de politie is na de verdieping -2, ook -1 in Antwerpen-Centraal ontruimd. De gedeeltelijke ontruiming van het station heeft vertragingen voor het treinverkeer tot gevolg van maximaal 30 minuten. Ontmijningsdienst DOVO is erbij geroepen om het pakketje te inspecteren en indien nodig onschadelijk te maken. De politie wil volgens Infrabel het zekere voor het onzekere nemen in het licht van de gebeurtenissen op een Thalys in Rotterdam eerder op de ochtend. (Belga)