Ondanks de vele treinen die rijden, is de vakbond tevreden over de actie, aangezien "een oproep werd gelanceerd". De vakbond zei zaterdagmiddag dat er in de depots in Namen en Brugge veel stakers zijn.

Toch rijden 9 op de 10 treinen, aldus NMBS. "Het plan B van de NMBS heeft goed gewerkt", aldus de vakbond. Volgens de ASTB-woordvoerder heeft het professionele geweten van bepaalde leden de bovenhand genomen. "We gaan onze manier van handelen misschien herzien", klinkt het nog.

De vakbond zal begin volgende week beslissen of ze, zoals gepland, elke zaterdag in de vakantie zal staken.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

De staking van ASTB duurt nog tot zondagochtend 03.00 uur. De vakbond, die een derde van de 3.800 treinbestuurders vertegenwoordigt, vraagt met de acties betere loonvoorwaarden en veroordeelt de zware werkomstandigheden van de bestuurders. (Belga/TE)

Ondanks de vele treinen die rijden, is de vakbond tevreden over de actie, aangezien "een oproep werd gelanceerd". De vakbond zei zaterdagmiddag dat er in de depots in Namen en Brugge veel stakers zijn. Toch rijden 9 op de 10 treinen, aldus NMBS. "Het plan B van de NMBS heeft goed gewerkt", aldus de vakbond. Volgens de ASTB-woordvoerder heeft het professionele geweten van bepaalde leden de bovenhand genomen. "We gaan onze manier van handelen misschien herzien", klinkt het nog. De vakbond zal begin volgende week beslissen of ze, zoals gepland, elke zaterdag in de vakantie zal staken. De staking van ASTB duurt nog tot zondagochtend 03.00 uur. De vakbond, die een derde van de 3.800 treinbestuurders vertegenwoordigt, vraagt met de acties betere loonvoorwaarden en veroordeelt de zware werkomstandigheden van de bestuurders. (Belga/TE)