De vakbonden bij Electrabel en GDF Suez CC (coördinatiecentrum) hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat is vernomen van Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden.

De bonden zijn op hun hoede voor "een filialisering" bij de energiebedrijven, met als bedoeling lagere loon- en arbeidsvoorwaarden op te leggen aan het personeel. Donderdag stond een verzoeningspoging met de directie op de agenda. In gemeenschappelijk front werd nadien beslist een stakingsaanzegging in te dienen, die afloopt op 5 november. Vanaf 6 november zijn dus acties mogelijk.

Aparte ondernemingen

De aanzegging is ingediend voor GDF Suez CC en Electrabel NV, en slaat dus op alle onderdelen van de groep, gaande van de marketing en sales tot centrales als Tihange en Doel. De bonden blijven ter beschikking voor overleg binnen het paritair comité.

Aanleiding van de onrust is de aankondiging door Electrabel en GDF Suez dat ze voor meerdere ondersteunende diensten (bijvoorbeeld de informaticadiensten en de personeelsadministratie) aparte ondernemingen willen oprichten. Zo'n 513 personeelsleden zijn daarbij betrokken. Het is volgens de bonden de intentie van Electrabel en Suez om die ondernemingen te laten ressorteren onder een ander, en vooral goedkoper, paritair comité dan het huidige. (Belga/WB)

De vakbonden bij Electrabel en GDF Suez CC (coördinatiecentrum) hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat is vernomen van Gazelco-secretaris Jan Van Wijngaerden.De bonden zijn op hun hoede voor "een filialisering" bij de energiebedrijven, met als bedoeling lagere loon- en arbeidsvoorwaarden op te leggen aan het personeel. Donderdag stond een verzoeningspoging met de directie op de agenda. In gemeenschappelijk front werd nadien beslist een stakingsaanzegging in te dienen, die afloopt op 5 november. Vanaf 6 november zijn dus acties mogelijk. De aanzegging is ingediend voor GDF Suez CC en Electrabel NV, en slaat dus op alle onderdelen van de groep, gaande van de marketing en sales tot centrales als Tihange en Doel. De bonden blijven ter beschikking voor overleg binnen het paritair comité. Aanleiding van de onrust is de aankondiging door Electrabel en GDF Suez dat ze voor meerdere ondersteunende diensten (bijvoorbeeld de informaticadiensten en de personeelsadministratie) aparte ondernemingen willen oprichten. Zo'n 513 personeelsleden zijn daarbij betrokken. Het is volgens de bonden de intentie van Electrabel en Suez om die ondernemingen te laten ressorteren onder een ander, en vooral goedkoper, paritair comité dan het huidige. (Belga/WB)