De volledige groep van Justitie volgt vrijdag. Deze staking was volgens de vakbonden onafwendbaar gezien het immobilisme, het gebrek aan onderhandelingen env ooral een gebrek aan respect voor haar personeel door de minister van Justitie. "Of hoe kan je anders de 16 ontslagen, het niet verlengen van contracten, binnen de Justitiehuizen noemen op de vooravond van de aangekondigde actie? We hopen dat de minister van Justitie dit signaal klaar en duidelijk begrijpt en de nodiges tappen onderneemt om erger te voorkomen", zegt Luc Neirynck van ACV Openbare Diensten.

Onzekerheid

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) zei donderdagavond in "Terzake" (Canvas) dat ze de woede van de vakbonden van de gerechtsambtenaren begrijpt, maar ze wijst erop dat ze niet alle onzekerheid in tijden van hervorming kan wegnemen. "Elke grote hervorming gaat gepaard met onzekerheid en manifestaties", zei minister Turtelboom. "Ik begrijp dat. Maar vriend en vijand zijn het erover eens dat justitie hervormd moet worden. Ik kan niet elke onzekerheid wegnemen." (Belga/TV)

De volledige groep van Justitie volgt vrijdag. Deze staking was volgens de vakbonden onafwendbaar gezien het immobilisme, het gebrek aan onderhandelingen env ooral een gebrek aan respect voor haar personeel door de minister van Justitie. "Of hoe kan je anders de 16 ontslagen, het niet verlengen van contracten, binnen de Justitiehuizen noemen op de vooravond van de aangekondigde actie? We hopen dat de minister van Justitie dit signaal klaar en duidelijk begrijpt en de nodiges tappen onderneemt om erger te voorkomen", zegt Luc Neirynck van ACV Openbare Diensten.Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) zei donderdagavond in "Terzake" (Canvas) dat ze de woede van de vakbonden van de gerechtsambtenaren begrijpt, maar ze wijst erop dat ze niet alle onzekerheid in tijden van hervorming kan wegnemen. "Elke grote hervorming gaat gepaard met onzekerheid en manifestaties", zei minister Turtelboom. "Ik begrijp dat. Maar vriend en vijand zijn het erover eens dat justitie hervormd moet worden. Ik kan niet elke onzekerheid wegnemen." (Belga/TV)