De vakbonden bij Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, gaan voorlopig niet over tot een staking uit protest tegen de situatie in de opvangcentra. Ze wachten eerst een onderhoud met staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) af.

De vakbonden wilden eerst woensdag beslissen, maar kregen in laatste instantie nog een uitnodiging van het kabinet-Courard voor een ontmoeting op 20 april. Minstens tot dan wordt gewacht met een beslissing.

Fedail zit in een malaise. Er is een tekort aan opvangplaatsen en vorige week stapte topvrouw Isabelle Küntziger op. Ook de adjunct-directeur gaf er de brui aan.

Het ACV liet de voorbije dagen weten dat het alle asielcentra dagenlang wilde plat leggen.

Hilde De Leeuw van ACV Openbare Diensten wees woensdag opnieuw op de problemen, zoals het personeelsverloop, het aanwervingsbeleid, de overbevolking in de centra en de relatie tussen directie en vakbonden.

De vakbonden bij Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, gaan voorlopig niet over tot een staking uit protest tegen de situatie in de opvangcentra. Ze wachten eerst een onderhoud met staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) af. De vakbonden wilden eerst woensdag beslissen, maar kregen in laatste instantie nog een uitnodiging van het kabinet-Courard voor een ontmoeting op 20 april. Minstens tot dan wordt gewacht met een beslissing.Fedail zit in een malaise. Er is een tekort aan opvangplaatsen en vorige week stapte topvrouw Isabelle Küntziger op. Ook de adjunct-directeur gaf er de brui aan.Het ACV liet de voorbije dagen weten dat het alle asielcentra dagenlang wilde plat leggen.Hilde De Leeuw van ACV Openbare Diensten wees woensdag opnieuw op de problemen, zoals het personeelsverloop, het aanwervingsbeleid, de overbevolking in de centra en de relatie tussen directie en vakbonden.