CDH vindt de acties niet gepast op een moment dat de nationale eenheid voorop moet staan in de strijd tegen de terreur. Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio gaat nog een stap verder en dreigt met een herziening van de dotatie aan openbare vervoersmaatschappij TEC. "Terwijl alle politiediensten op de been worden gebracht om de veiligheid te verzekeren, zijn deze acties niet op hun plaats", melden de Franstalige humanisten. Het komt er voor het CDH nu op aan "de goede werking van het land niet te verstoren, op een moment dat veiligheidskwesties prioritair zijn".

Mobiliteitsminister Di Antonio is allerminst te spreken over de actie van het christelijke en socialistische vakbondsfront in Henegouwen en Namen, meldt lesoir.be maandag. Hij heeft zaterdag tevergeefs geprobeerd de socialistische vakbondstopman Thierry Bodson te overtuigen de stakingsaanzegging op te heffen.

Volgens Di Antonio brengt de actie in deze omstandigheden de TEC in diskrediet. De minister voegt er aan toe dat hij "twee keer zal nadenken wanneer de dotatie aan de TEC moet worden herzien", want een dergelijke actie "helpt niet uit te leggen waarom er extra geld moet gaan naar een dienst die soms actie voert zonder aanzegging of, zoals vandaag, wanneer de bevolking nood heeft aan bussen om de wegen niet nog meer te laten vastlopen". (Belga/TE)

CDH vindt de acties niet gepast op een moment dat de nationale eenheid voorop moet staan in de strijd tegen de terreur. Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio gaat nog een stap verder en dreigt met een herziening van de dotatie aan openbare vervoersmaatschappij TEC. "Terwijl alle politiediensten op de been worden gebracht om de veiligheid te verzekeren, zijn deze acties niet op hun plaats", melden de Franstalige humanisten. Het komt er voor het CDH nu op aan "de goede werking van het land niet te verstoren, op een moment dat veiligheidskwesties prioritair zijn". Mobiliteitsminister Di Antonio is allerminst te spreken over de actie van het christelijke en socialistische vakbondsfront in Henegouwen en Namen, meldt lesoir.be maandag. Hij heeft zaterdag tevergeefs geprobeerd de socialistische vakbondstopman Thierry Bodson te overtuigen de stakingsaanzegging op te heffen. Volgens Di Antonio brengt de actie in deze omstandigheden de TEC in diskrediet. De minister voegt er aan toe dat hij "twee keer zal nadenken wanneer de dotatie aan de TEC moet worden herzien", want een dergelijke actie "helpt niet uit te leggen waarom er extra geld moet gaan naar een dienst die soms actie voert zonder aanzegging of, zoals vandaag, wanneer de bevolking nood heeft aan bussen om de wegen niet nog meer te laten vastlopen". (Belga/TE)