Chef Defensie Charles-Henri Delcour heeft vorige week zijn ontslag aangeboden aan minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V), maar die heeft dat geweigerd.

Dat schrijft La Dernière Heure donderdag. Oorzaak was de commotie rond kolonel Luc Gennart. De commandant van de luchtmachtbasis van Florennes had in de media de vervlaamsing van het leger aangeklaagd, waarop hij een sanctie kreeg.

Gennart vocht die echter met succes aan bij de Raad van State. Delcour regaeerde daar toen zeer negatief op. In een reactie zei hij dat Gennart zijn boekje te buiten ging en dat het leger daarom een
ordemaatregel nam.

'De maatregel was zeker niet overdreven. In sommige legers zou hij wellicht ontslagen zijn geweest', zo luidde het. Delcour wees erop dat de militaire deontologie en de ordemaatregelen van het leger momenteel niet compatibel zijn.

Volgens La Dernière Heure bood Delcour afgelopen vrijdag zijn ontslag aan bij De Crem, maar weigerde die dat. Op het kabinet van De Crem weigerde men donderdag elke commentaar. Volgende week woensdag komt de zaak aan bod in de Kamercommissie Defensie.

Chef Defensie Charles-Henri Delcour heeft vorige week zijn ontslag aangeboden aan minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V), maar die heeft dat geweigerd.Dat schrijft La Dernière Heure donderdag. Oorzaak was de commotie rond kolonel Luc Gennart. De commandant van de luchtmachtbasis van Florennes had in de media de vervlaamsing van het leger aangeklaagd, waarop hij een sanctie kreeg.Gennart vocht die echter met succes aan bij de Raad van State. Delcour regaeerde daar toen zeer negatief op. In een reactie zei hij dat Gennart zijn boekje te buiten ging en dat het leger daarom een ordemaatregel nam. 'De maatregel was zeker niet overdreven. In sommige legers zou hij wellicht ontslagen zijn geweest', zo luidde het. Delcour wees erop dat de militaire deontologie en de ordemaatregelen van het leger momenteel niet compatibel zijn. Volgens La Dernière Heure bood Delcour afgelopen vrijdag zijn ontslag aan bij De Crem, maar weigerde die dat. Op het kabinet van De Crem weigerde men donderdag elke commentaar. Volgende week woensdag komt de zaak aan bod in de Kamercommissie Defensie.