Na de bommelding die binnenliep bij de Universiteit Antwerpen (UA) is de stadscampus inmiddels volledig doorzocht en opnieuw vrijgegeven. Op de andere campussen (onder meer Drie Eiken, Middelheim en Groenenborger) zal de politie allicht nog tot 18 uur aan de slag zijn. Dat meldt de UA, die zich sterk maakt dat dinsdag het leven aan de universiteit weer normaal zal kunnen verlopen.

Omdat niet duidelijk was welk universiteitsgebouw de bommelding betrof, werd voor alle zekerheid aan alle studenten en medewerkers gevraagd om naar huis te gaan. Alle campussen werden ontruimd. Het gaat om negen locaties in en rond Antwerpen.

18.000 studenten

De UA telt om en bij de 18.000 studenten en 5.000 medewerkers, maar hoeveel er maandagochtend aanwezig waren, is niet bekend. Aangezien er een grootschalige zoekactie nodig zou zijn, werd beslist om alle lessen en andere activiteiten de rest van de dag te schorsen.

Intussen is de stadscampus vrijgegeven, wat betekent dat studenten en medewerkers opnieuw naar binnen mogen om eigendommen die ze achterlieten op te pikken. Het onderzoek naar de bommelding is volop aan de gang en is in handen van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen. (Belga/AVE)

Na de bommelding die binnenliep bij de Universiteit Antwerpen (UA) is de stadscampus inmiddels volledig doorzocht en opnieuw vrijgegeven. Op de andere campussen (onder meer Drie Eiken, Middelheim en Groenenborger) zal de politie allicht nog tot 18 uur aan de slag zijn. Dat meldt de UA, die zich sterk maakt dat dinsdag het leven aan de universiteit weer normaal zal kunnen verlopen. Omdat niet duidelijk was welk universiteitsgebouw de bommelding betrof, werd voor alle zekerheid aan alle studenten en medewerkers gevraagd om naar huis te gaan. Alle campussen werden ontruimd. Het gaat om negen locaties in en rond Antwerpen. De UA telt om en bij de 18.000 studenten en 5.000 medewerkers, maar hoeveel er maandagochtend aanwezig waren, is niet bekend. Aangezien er een grootschalige zoekactie nodig zou zijn, werd beslist om alle lessen en andere activiteiten de rest van de dag te schorsen. Intussen is de stadscampus vrijgegeven, wat betekent dat studenten en medewerkers opnieuw naar binnen mogen om eigendommen die ze achterlieten op te pikken. Het onderzoek naar de bommelding is volop aan de gang en is in handen van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen. (Belga/AVE)