Dat schrijft De Morgen op basis van nieuwe cijfers van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A).

In vergelijking met 2000 groeide de bevolking in alle dertien Vlaamse centrumsteden. Antwerpen liet daarbij met 16,6 procent de grootste groei optekenen.

De toename komt mede door het groeiende aantal jongvolwassenen dat in de stad blijft wonen. Sinds 2000 kwamen er 24.686 jongeren bij. Daarvan wonen er ruim 14.000 in Antwerpen en bijna 7.000 in Gent. Dat wijst erop dat jongeren na hun studie steeds gemakkelijker blijven plakken, ook nadat ze kinderen hebben gekregen.

Stadsgeografen wijzen ook op de schaarser en kleiner wordende bouwgrond in de groene rand, waardoor mensen sneller voor een appartement in de stad kiezen. (Belga/TE)

Dat schrijft De Morgen op basis van nieuwe cijfers van Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A). In vergelijking met 2000 groeide de bevolking in alle dertien Vlaamse centrumsteden. Antwerpen liet daarbij met 16,6 procent de grootste groei optekenen. De toename komt mede door het groeiende aantal jongvolwassenen dat in de stad blijft wonen. Sinds 2000 kwamen er 24.686 jongeren bij. Daarvan wonen er ruim 14.000 in Antwerpen en bijna 7.000 in Gent. Dat wijst erop dat jongeren na hun studie steeds gemakkelijker blijven plakken, ook nadat ze kinderen hebben gekregen. Stadsgeografen wijzen ook op de schaarser en kleiner wordende bouwgrond in de groene rand, waardoor mensen sneller voor een appartement in de stad kiezen. (Belga/TE)