Stad Brussel wil migranten weg uit Maximiliaanpark

© Belga

De stad Brussel wil de toestroom van migranten naar het Maximiliaanpark, aan het Noordstation, afstoppen.

Dat schrijft de krant L’Echo. De stad krijgt klachten van omwonenden.

Veel van de migranten in het Maximiliaanpark zijn niet van plan om asiel aan te vragen in België, dus kan de nabijheid van de Dienst Vreemdelingenzaken geen reden meer zijn om in het park te verblijven, redeneert de stad.

‘Het park moet opnieuw van de omwonenden worden’, zegt eerste schepen Alain Courtois (MR). ‘Als we niets doen, ziet het park er binnen vijf jaar nog hetzelfde uit.’

Drie maatregelen

Courtois zat al samen met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Hij wil een plan met drie maatregelen.

De federale politie moet de instroom tegenhouden, de illegale migranten die er al verblijven moeten naar een andere plaats worden gebracht en de lokale politie moet de controles opdrijven.

‘Geen woorden, maar daden’

Op Twitter suggereert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dat Brussel zelf de instrumenten in handen heeft. Stop met uw migratiehub en de verdeling van maaltijden, suggereert hij. ‘Doe dagelijkse politie-acties en stop met het verdeelpunt inhuisnemingen. Opgelost. Geen woorden, maar daden.’

Partner Content