Een sportvliegtuigje is donderdag rond 10u30 gecrasht op het vliegveld van Zwartberg, bij Genk. De hulpdiensten hebben de piloot, die alleen in het toestel zat, naar het ziekenhuis gebracht.

Het is nog niet bekend hoe zwaar de verwondingen van de piloot zijn, maar hij zou niet in levensgevaar verkeren.

De brandweer van Genk is ter plaatse nog volop bezig. Het toestel kwam vlak naast de landingsbaan terecht en is total loss, zo is vernomen in het clubhuis van het vliegveld in Zwartberg. Op de grond zijn er geen gekwetsten gevallen.

De piloot wilde in eerste instantie landen, maar dat lukte niet meteen en mogelijk maakte hij een verkeerd manoeuvre bij de doorstart. Dat zijn de eerste gegevens, maar de feiten worden nog onderzocht.

Het is nog niet bekend waar de piloot donderdagmorgen opgestegen was. De man was niet bekend in Zwartberg. (Belga)

Een sportvliegtuigje is donderdag rond 10u30 gecrasht op het vliegveld van Zwartberg, bij Genk. De hulpdiensten hebben de piloot, die alleen in het toestel zat, naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe zwaar de verwondingen van de piloot zijn, maar hij zou niet in levensgevaar verkeren. De brandweer van Genk is ter plaatse nog volop bezig. Het toestel kwam vlak naast de landingsbaan terecht en is total loss, zo is vernomen in het clubhuis van het vliegveld in Zwartberg. Op de grond zijn er geen gekwetsten gevallen. De piloot wilde in eerste instantie landen, maar dat lukte niet meteen en mogelijk maakte hij een verkeerd manoeuvre bij de doorstart. Dat zijn de eerste gegevens, maar de feiten worden nog onderzocht. Het is nog niet bekend waar de piloot donderdagmorgen opgestegen was. De man was niet bekend in Zwartberg. (Belga)