Spoorvakbonden en reizigers voeren samen actie

10/10/12 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Het vakbondsfront bij het spoor gaat samen met een Franstalige reizigersorganisatie manifesteren.

Het vakbondsfront bij het spoor gaat vrijdagochtend, voorafgaand aan nieuw overleg met minister Magnette, manifesteren. Dat zal gebeuren in samenwerking met een (Franstalige) reizigersorganisatie.

De bijeenkomst start om 07.30 uur, en gaat door op de Kunstberg in Brussel. Omstreeks 08.00 uur gaat het richting kabinet van minister Paul Magnette, bevoegd voor overheidsbedrijven. Daar zal een delegatie van vakbondsmensen en reizigers de minister nog eens wijzen op het belang van een geïntegreerde structuur. Daarna is nieuw overleg gepland tussen de minister en de vakbonden.

Vlaamse reizigersorganisatie doet niet mee
Aan de actie neemt ook de Franstalige reizigersorganisatie navetteurs.be deel. De Vlaamse reizgersorganisatie TreinTramBus doet dat niet.

"Wij zijn iets genuanceerder", legt Kees Smilde van TreinTramBus uit. "Er is aangetoond dat er geen oorzakelijk verband bestaat tussen de organisatiestructuur van de spoorbedrijven en de kwaliteit van de dienstverlening. Het spoorbedrijf moet gericht zijn op de klant. Daarvoor moeten de onderdelen goed samenwerken. Of dat nu door afzonderlijke bedrijven gebeurt, of door bedrijfsonderdelen is een academische discussie." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners