Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De socialistische spoorvakbond heeft een stakingsaanzegging gedaan voor een week vanaf zondagavond 12 juni. Pal in de examenperiode.

Studenten moeten door de staking op zoek naar alternatieve manieren om op hun universiteit of school te geraken. Examenroosters worden niet meteen omgegooid, maar studenten die er écht niet geraken, hoeven aan de meeste hogescholen en uniefs geen tweede zit te vrezen.

'Inhaalmomenten'

"Zij vallen in de categorie van de zieken: voor hen worden er inhaalmomenten georganiseerd", klinkt het aan de VUB. Ook aan de Universiteit Hasselt en de Gentse Hogeschool Odisee mogen studenten die geen vervoer vinden hun examen op een andere dag afleggen. Op de Universiteit Antwerpen is er volgende week overleg om te bekijken wat men kann ondernemen, net als op de KU Leuven. "Het laatste wat we willen, is dat studenten hierdoor hun jaar moeten overdoen", zo klinkt het bij rector Rik Torfs.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.De socialistische spoorvakbond heeft een stakingsaanzegging gedaan voor een week vanaf zondagavond 12 juni. Pal in de examenperiode. Studenten moeten door de staking op zoek naar alternatieve manieren om op hun universiteit of school te geraken. Examenroosters worden niet meteen omgegooid, maar studenten die er écht niet geraken, hoeven aan de meeste hogescholen en uniefs geen tweede zit te vrezen. "Zij vallen in de categorie van de zieken: voor hen worden er inhaalmomenten georganiseerd", klinkt het aan de VUB. Ook aan de Universiteit Hasselt en de Gentse Hogeschool Odisee mogen studenten die geen vervoer vinden hun examen op een andere dag afleggen. Op de Universiteit Antwerpen is er volgende week overleg om te bekijken wat men kann ondernemen, net als op de KU Leuven. "Het laatste wat we willen, is dat studenten hierdoor hun jaar moeten overdoen", zo klinkt het bij rector Rik Torfs.(Belga/RR)