De NMBS zegt nog te betreuren dat 'reizigers voor de tweede keer in een maand tijd de dupe zullen zijn van een actie van een enkele vakbond'.

Minimumdienstverlening

De maatschappij werkte voor zaterdag een minimumdienstverlening uit op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat heeft aangegeven te zullen werken. Daardoor zou 53 procent van de treinen rijden in vergelijking met de dienstregeling op een normale zaterdag.

Volgens de NMBS zullen de meeste treinen naar het muziekfestival Pukkelpop, naar de kust en naar de Ardennen rijden. Maar extra treinen naar de kust of naar andere toeristische bestemmingen, zoals die soms 's weekends worden ingelegd, zullen er niet zijn.

Ook de IC-treinen Mol-Hasselt en Knokke-Brugge rijden niet. Andere IC-treinen rijden mogelijk minder frequent of stoppen niet in alle stations. Ongeveer de helft van de S-treinen en twee derde van de L-treinen zouden rijden.

Op de website van de NMBS staat al een algemeen overzicht van de verwachte hinder. Vanaf vrijdagochtend kunnen reizigers hun specifieke reisweg opzoeken via de online routeplanner van de spoormaatschappij.

Het wordt de tweede zaterdagse staking van de spoorbond OVS in minder dan een maand tijd. De vorige keer, op 27 juli, reden iets meer treinen: zowat drie op de vijf. Aanleiding van de acties is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders.

De NMBS zegt nog te betreuren dat 'reizigers voor de tweede keer in een maand tijd de dupe zullen zijn van een actie van een enkele vakbond'.MinimumdienstverleningDe maatschappij werkte voor zaterdag een minimumdienstverlening uit op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat heeft aangegeven te zullen werken. Daardoor zou 53 procent van de treinen rijden in vergelijking met de dienstregeling op een normale zaterdag. Volgens de NMBS zullen de meeste treinen naar het muziekfestival Pukkelpop, naar de kust en naar de Ardennen rijden. Maar extra treinen naar de kust of naar andere toeristische bestemmingen, zoals die soms 's weekends worden ingelegd, zullen er niet zijn. Ook de IC-treinen Mol-Hasselt en Knokke-Brugge rijden niet. Andere IC-treinen rijden mogelijk minder frequent of stoppen niet in alle stations. Ongeveer de helft van de S-treinen en twee derde van de L-treinen zouden rijden. Op de website van de NMBS staat al een algemeen overzicht van de verwachte hinder. Vanaf vrijdagochtend kunnen reizigers hun specifieke reisweg opzoeken via de online routeplanner van de spoormaatschappij. Het wordt de tweede zaterdagse staking van de spoorbond OVS in minder dan een maand tijd. De vorige keer, op 27 juli, reden iets meer treinen: zowat drie op de vijf. Aanleiding van de acties is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders.