Volgens hen zijn de verstoringen vooralsnog beperkt, maar is hinder wel mogelijk als de trein tegen de ochtend niet van het spoor is verwijderd.

Technici hadden gedurende de dag testruns gemaakt met de trein, om te kijken waar het informaticaprobleem vandaan kwam. Vervolgens brachten ze de trein tot stilstand, met de remmen correct geactiveerd, aldus de vakbondsleden. Het treinstel vertrok daarna echter opnieuw, zonder dat er iemand aan boord was. De TGV ontspoorde uiteindelijk nabij een spoorwissel.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van het euvel, menselijk of technisch, moet nog worden bepaald.

Volgens hen zijn de verstoringen vooralsnog beperkt, maar is hinder wel mogelijk als de trein tegen de ochtend niet van het spoor is verwijderd.Technici hadden gedurende de dag testruns gemaakt met de trein, om te kijken waar het informaticaprobleem vandaan kwam. Vervolgens brachten ze de trein tot stilstand, met de remmen correct geactiveerd, aldus de vakbondsleden. Het treinstel vertrok daarna echter opnieuw, zonder dat er iemand aan boord was. De TGV ontspoorde uiteindelijk nabij een spoorwissel. Niemand raakte gewond. De oorzaak van het euvel, menselijk of technisch, moet nog worden bepaald.